11 juli 2015

Het financieel dagblad

Net als vorige week zaterdagmorgenvroeg hoorde ik hedenmorgen het plofje van de krant in de bus; het financieel dagblad wel te verstaan waar Roos een abonnement op heeft. Waarom ze dat heeft weet ik niet meer, want het is niet echt een krant voor haar heb ik het gevoel. Maar ook niet echt voor mij. Uit de bizarre gewoonte dat ik een (meestal gevonden) krant niet ongelezen kan laten lees ik natuurlijk het FD als ik daartoe de gelegenheid heb. Natuurlijk wil ik een beetje op de hoogte blijven van hoe het nou met Griekenland zal aflopen en verder heb ik helemaal een wat onrustig gevoel over de politieke en andere ontwikkelingen samenhangend met de oorlogen in het MO en de vluchtelingenstromen uit Afrika en Syrië; en dan het rare en ongewenste fenomeen van de weer oplopende spanning met Rusland, de milieu vergiftiging door industrie en landbouw; 'tganiegoe. Het FD is toch best een venster op de wereld.
In een van de bijlages stond een tweetal artikelen waarvan ik het ene vol misprijzen van mij wierp; ging over de nieuwe manier van werken op kantoor, zonder eigen werkplek, maar ........... m.b.v. een "app" die je "binnen een klick" direct op een parkeerplaats, of een vrije werkplek of een vergaderzaal kon wijzen en doen reserveren. Kostte 1euro, 2,5 euro etc. per vierkante meter, afhankelijk van het aantal "apps". Ik word gewoon misselijk van die verepping van het dagelijks leven en heb dit artikel dan ook vol walging van mij geworpen. Een eigen werkplek met een bureau en bakjes, mapjes en ordners werkt toch veel fijner of zit tegenwoordig ook alles in "de cloud". Ik ben te oud voor die rotzooi!
Maar er stond in die zelfde bijlage ook een bijzonder artikel over crowdfunding vanuit het bedrijfsleven om een persoon een basisinkomen te verlenen zodat hij een stadstuin, zijn lust en zijn leven, voor voedselvoorziening in stand kon houden. Merkwaardig die combinatie van artikelen.
Ik realiseerde me ook dat ik dus alweer een week terug ben uit Lesbos; die week is erg snel gegaan met al die museum - en vrienden/familie bezoeken.

Geen opmerkingen: