25 juli 2015

Met Verhoef op de flixbus naar Nürnberg

Roos overlegt met Erwin, onze chauffeur naar Nürnberg
Net als Jacoba van Beieren enkele eeuwen geleden had de busmaatschappij Verhoef zich terug getrokken op het Hollandse platteland. Bij het verdelen van de concessies wist deze maatschappij zich altijd een piepklein gebiedje in de buurt van Schoonhoven te bemachtigen. Dat de firma nog een levendig en modern bestaan heeft bleek vandaag toen we de Flixbus naar Nürnberg wilden nemen.
Peter S. hebben wij leren kennen op een kerstreis - overigens ook met de bus - in Berlijn. Hij was leraar geweest maar nu na zijn pensioen reed hij vaak als chauffeur op een bus. Zo reed hij wel voor de NS bij storingen of in het weekend bij werkzaamheden aan het spoor. Onlangs had Peter het over een reis die hij gemaakt had naar Parijs; met de Flixbus, een Duitse maatschappij die een netwerk van lijnen, spotgoedkoop heeft opgezet. Voor 17 euro naar Parijs.
Standbeeld van Hans Sachs, meester schoenmaker
en dichter
Toen we afgelopen april op het vliegveld van Memmingen landden had Roos die Flixbus al opgemerkt: "we kunnen van hieruit ook direct naar Freiburg of naar Salzburg", had mijn privé speurneus direct gezien. Roos is er altijd op uit om informatie te verzamelen en zo was de Flixbus als verschijnsel haar ook bekend.
Wij hebben de website van Flixbus eens bezocht en kaartjes besteld en zo kwamen wij vanmorgen om 8.15 uur op het Jaarbeursplein en zagen daar de kleurige bus van Flixbus om de hoek zeilen. Bij instappen zag ik op de deur: Verhoef, ja ja, dat naar gedacht kleine maatschappijtje uit Driebruggen. Flixbus is een internet gebaseerde organisatie van verschillende lijnhouders. De bussen zien er het zelfde uit, de service is gelijk en de prijzen zijn onwaarschijnlijk laag. De bus was ontzettend comfortabel; internet voorziening vanaf de grens was perfect; ik heb mijn achterstallige Bloggies allemaal in de bus geschreven. En zo kwamen we om een uur of vijf in de prachtige stad Nürnberg en we hadden het gevoel dat we een hele dag in de huiskamer thuis hadden verbleven; helemaal niet moe. Misschien kwam dat door de vrolijke chauffeur Erwin. Hij was helemaal niet moe van die enorme rit vertelde hij mij nog desgevraagd.

Roos op de fraai overdekte brug over de Pegnitz

3 opmerkingen:

Unknown zei

Benieuwd naar de blog over de terugreis 😊

11Science zei

Staat er al lang op hoor al zou je het van de titel niet afleiden. Kijk maar naar de Blog van 30 juli: http://11science.blogspot.nl/2015/07/de-vloek-van-de-vroege-pensionering.html

Unknown zei

Ben heel vaak met een touringcar van Verhoef naar Zweden geweest. En heel vaak naar Kroatië, Tsjechië, Italië, Slovenië, Oostenrijk, Frankrijk, Spanje, Duitsland, Zwitserland, België, Luxemburg etc.
Een enkele keer naar Andorra, Litouwen, Letland, Denemarken en Polen.
Het is dus niet zo, dat Verhoef alleen rond de kerk rijdt.