10 juli 2015

Helemaal in de war

Nog even snel langs Albert Heijn
Afgelopen woensdag was ik bij dochter Arja en haar gezin; we hadden toen afgesproken dat ze de komende week wellicht een paar dagen van mijn flat gebruik zou maken; logeren dus. Die tweehuizigheid komt dan goed van pas, zeker nu Roos met vakantie is; zij maakt een SNP groeps-wandeltocht in Albanië.
Terwijl ik onder de douche ging hoorde ik mijn telefoon, dus een sprint: dochter Arja, of het goed was dat ze dan maandag "vroeg" zouden komen: "ja, hoor dat is goed", gaf ik aan. Maar ja, in het leven van een pensionado gebeurt niet zo veel meer, dus ik moest voor mijn gevoel nogal wat regelen; wat moet ik in huis halen voor de kids zodat Arja niet alles mee hoeft te slepen of hier anders direct boodschappen moet gaan doen; dus weer terug bellen. Bed verschonen, twee keer de was draaien; kleine kamertje uitruimen en in gereedheid brengen; opruimen, oud papier wegbrengen; rommel naar de schuur. Naar Albert Heijn; naar de markt; het hele boodschappenlijstje afgewerkt, maar het belangrijkste, de aardbeien voor de kinderen vergeten. Kwam ik pas later achter toen ik eerst bij Theo langs was geweest; ik had een e-mailtje ontvangen of ik belangstelling had voor tuinbonen. Nou ben ik niet zo gek op tuinbonen maar Roos wel, dus uiteraard ingekocht en ook sla meegenomen. Maar onhandig, alles vergeten; Theo lachte me er gewoon om uit. Terug naar de markt, waar "die rooie" vroeg: "zo wat vergeten?", "ja, aardbeien", "nou je boft, want ze zijn nu 2 bakjes voor 3 euro"; inderdaad geen geld want het waren prachtige aardbeien. De tuinbonen en een doosje aardbeien bij Roos in de koelkast gestald, want ik had intussen het bed al verschoond en dan ga ik vanaf nu iedere nacht in Roos' huis slapen en dan heb ik een lekker ontbijt van aardbeien met yoghurt.
Belde Roos ook nog op, tot mijn opluchting want ik had nog vrijwel niets van haar vernomen. Daarna was ik helemaal in de bonen. Ben maar naar de fitness gegaan en heb een rondje gemaakt, een saunaatje om "op te warmen" en daarna lekker in de zon gelegen.
'sAvonds een wijntje gedronken bij Roos in de tuin en lekker geslapen.

Geen opmerkingen: