17 juli 2015

Broer Henk jarig

Ieder jaar weer stuur ik mijn jongste broer, Henk een felicitatie met zijn verjaardag dus ook dit jaar. En ieder jaar weer doet mij die dag herinneren aan zijn geboorte; ik was zo blij met m'n nieuwe broertje. Ik logeerde die week bij mijn grootouders in Zaandam; nooit heb ik mij zo gruwelijk verveeld als die week weet ik zelfs nu nog. De dag van de geboorte heeft mijn opa me naar het Diaconessenziekenhuis gebracht in Amsterdam, ergens bij het Vondelpark en daar lag mijn moeder in bed en mijn broertje lag in een bedje weet ik nog. Daarnaast lag een andere baby en ik weet nog dat die geel was. Wat kun je toch veel onthouden in die jonge jaren; 10 jaar was ik.
Broer werd vandaag dus 57 en ik feliciteerde hem met de woorden: je loopt al tegen de zestig, waarop hij spits antwoordde met de vraag of ik hem nu eindelijk serieus zou gaan nemen.
We hadden afgesproken dat we ieder jaar samen een wandeling zouden gaan maken; vorig jaar is dat er niet van gekomen; hij vond het te warm?! Maar dit jaar vast wel weer.

Geen opmerkingen: