20 juli 2015

Detox?!

Huib bestudeert de GPS (voor de foto) met op de
achtergrond de bijzonder schone boerensloot
Vandaag een heerlijke wandeling gemaakt met Huib en Roos. Huib had voorgesteld om bij ons in de buurt te gaan wandelen; hij had een computer van Roos op haar vraag ingericht met ubuntu en wilde haar dat demonstreren. Als tegenprestatie zou Roos zorgen voor een niet-vegetarische maaltijd na afloop van de wandeling.
Het is trouwens ongelooflijk hoe Huib er telkens in slaagt om, zelfs in onze eigen omgeving wandelingen te vinden op prachtige plaatsen die we helemaal niet kennen. Zo liepen we vandaag van station Driebergen-Zeist naar Doorn via het Heidepark waarvan ik al 50 jaar geleden had gehoord maar nooit had gezien, via bos en boerenland; onderweg een slootje, zo schoon als ik mij slechts uit mijn jeugdjaren weet te herinneren; je zag de voorntjes door het heldere water met waterplanten voorbij schieten.
Op weg naar station Driebergen in de bus las ik de Metro; ik zag een mij onbekende term, althans in de bedoelde context:  Detox, een soort afkorting van detoxicatie, ontgiften. Ik dacht dat het een broertje van Botox was, het sterkst bekende zenuwgif, afkomstig van de Botulisme bacterie Clostridia botulinum en dat heel sterk verdund wordt gebruikt als cosmeticum?!
Maar nee, de Detox sloeg, hou je vast op het thuis laten van je ielepieleapparaatje als je op vakantie bent zodat je niet meer gebeld kunt worden en geen mailtjes kunt ontvangen en niet kunt eppen.
Ik kan me daar overigens alles bij voorstellen; leek die electronische communicatie in het begin zo veel belovend - ik ben zelf professioneel pioniet geweest met electronische communicatie in de gezondheidszorg - daar is het nu een zenuwsloper geworden. De vakantiegangers en weekendhouders doen er verstandig aan om buiten de werktijden aan Detox te doen.

Geen opmerkingen: