28 juli 2015

Het was wel genoeg

Dinkelsbühl: "Parkplatz mit fachwerk Häuserl"
Als je dan een tweede dag in zo'n poppendorpje bent en wat kritisch om je heen kijkt en ruikt dan zie je dat Dinkelsbühl bij nadere beschouwing wel een parkeerplaats lijkt met mooie middeleeuwse huizen hier en daar; ik overdrijf. Maar nu vandaag de wind is gaan liggen merk je dat het overal naar auto's stinkt, dat de wegen vol staan met geparkeerd blik en dat er steeds onrust is door die auto's over de kinderkeitjes. Ook kun je hier eigenlijk niet fatsoenlijk wandelen.
We hebben eerst maar eens flink zitten internetten en besloten dat we het wel gezien hebben hier in dit deel van Beieren. We hebben tickets besteld voor donderdag en vertrekken morgen weer naar Nürnberg.
De omwalling is meer dan schitterend
Met enige moeite hebben we een wandelingetje gevonden in een andere richting dan gisteren; eerst uitvoerig over de omwalling van de stad gelopen; dat is zonder meer prachtig; vooral het uitzicht op de huizen en de grote gebouwen is heel bijzonder; ik ben blij dat ik dat gezien heb. Maar de stad zelf is volledig verpest door de krankzinnige hoeveelheid verkeer in zo'n piepklein stadje, net als Hulst waar we een poosje geleden waren; zo'n vestingstadje moet eigenlijk gewoon autovrij blijven of alleen voor inwoners. Doorgaand verkeer is ongewenst. Maar ja, het dorp staat helemaal vol met hotels en restaurants en de toeristen komen het liefst overal met de auto, daarbij de schoonheid van zo'n plek verpestend.
Het beeld van een met tumorcellen geïnfiltreerd orgaan drong zich bij mij op; ik doel op het microscopisch beeld van die woekering in gezond weefsel zoals je dat kunt zien in histologische coupes.
En vanavond wilde ik per se een steak eten en dat kon; een heerlijk steak haus direct naast de Kunststube voldeed geheel aan mijn verlangen; heerlijke steak met een lokaal gebrouwen bier erbij. Toppie!

Geen opmerkingen: