20 januari 2015

Puerto Rosario

Enorm cruiseschip in de haven van Puerto Rosario
Nadat we wat teleurgesteld vanwege het niet doorgaan van de excursie naar het apartement waren gegaan besloten we om dan maar naar de hoofdstad van het eiland te gaan: Puerto Rosario. De busrit duurde niet zo gek lang maar kronkelde wel langs ieder apartementencomplex en dat zijn er nogal wat op dit dorre eiland waar het altijd waait.
Was Caleta de fuste niet veul daar deed Puerto Rosario er niet voor onder. Een troosteloos busstation en een troosteloos "centrum"; we zijn niet erg onder de indruk. Het waait ook voortdurend behoorlijk hard, de omgeving lijkt wel een zand-steen woestijn, leuke dorpjes ontbreken; slechts de af en toe doorbrekende zon en het plaatsje Antigua kunnen ons bekoren.
Monument van een geitenhoeder met kudde
Een andere plek die we konden bereiken met de bus was Morro jable; met die busreis hebben we het dorre aspect van het eiland en de eindeloze aantallen resorts met apartementen en toeristenwinkeltjes kunnen aanschouwen; prima toeristenoord, maar niet voor ons vonden we. Die dag scheen de zon en ik had er de pest in dat we niet lekker in de zon waren gebleven. We hebben er lekker gegeten en zijn met de eerste mogelijkheid terug gegaan. Gelukkig scheen de zon nog toen we weer bij het apartement waren.
Maar ik heb af en toe toch lekker liggen zonnen en was "al met al, toch redelijk tevreden" om Robert Long maar eens te parafraseren. Maar we zullen er geen tweede keer naar toe gaan.

Geen opmerkingen: