10 januari 2015

Pekelvlees en spekbacon van slager Blom

Workum vanaf de sluis
Natuurlijk gingen we naar Workum; bus 44 stopt bij hotel Gaasterland voor de deur en brengt je in een half uur in Workum. Eerst naar slager Blom natuurlijk. Ik had van huis met boerenboter gesmeerde boterhammen meegenomen voor de lunch met beleg van slager Blom. Ruim beleg, want daar houd ik van. Dus drie ons pekelvlees en anderhalf ons spekbacon extra dun gesneden zoals slager Blom zelf ons ooit eens heeft verteld. Twee rookworsten en een stevig stuk gerookt spek maakten ons bezoek rond. Toen naar het Jopie Huisman museum, maar dat was, dat kun je in januari verwachten, gesloten wegens verbouwing. Dan maar aan de koffie met appelgebak. Gezellig, lekker gebak, krantje erbij. Buiten trok het niet alleen dicht maar het begon ook te plenzen en te stormen. Beetje beteuterd zaten we er bij, maar het trok weer helemaal open, de zon kwam zelfs door, en toen hebben we via de Tillefonne, een piepklein steegje dat uitkomt in het weiland achter het dorp, via het kerkepad richting zeedijk gelopen. Die overgestoken en verder gelopen totdat de tijd van de bus ons dwong om weer om te draaien.
Spectaculaire sprong
Met de bus terug naar het hotel en de spullen achter gelaten om nog een wandeling door het Rijsterbos te maken. Aan het eind daarvan de Mirnsner klif, een keileem bult, achtergelaten bij een van de ijstijden. Een strandje, een prettig zittend bankje met uitzicht op de kitesurfers. Spectaculair zoals die hun luchtbuitelingen konden maken in de krachtige wind.
En ‘savonds eindigden we met 58.90 % op de achtste plaats!

Daarna hadden we het wel gezien en volgens Roos duurde het nog geen minuut voordat de zoete slaap over mijn ogen werd uitgegoten.

Geen opmerkingen: