18 januari 2015

Het schaap van Fuertaventura

Zo kon je de keuze bepalen.
Ach, ze meent het vast niet slecht, maar je hebt er niet veel aan. Hadden we een excursie geboekt bij de receptie daar kon ze ons niet eens precies duiden waar deze excursie haar ophaalplek had. We hadden een dag eerder al geprobeerd om op basis van halve informatie de opstapplek te lokaliseren, maar we vertrouwden het niet. We vroegen de receptioniste of zij het kon uitzoeken waar het nou precies was; ze belde tot twee keer toe met de excursie-organisatie. We gingen op de afgesproken tijd naar deze plek en zaten drie kwartier te wachten. Al wat er kwam, geen excursiebus. Na allemaal smoesjes en halve leugentjes kregen we wel ons geld terug. Werd toch nog een leuke dag hoor; beetje rond Caleta gewandeld, de bus genomen naar de hoofdstad Puerto de Rosario en daar wat rond gekuierd.
Uiteindelijk neergestreken in het visrestaurant waar we vanaf de eerste dag al ons oog op hadden laten vallen; zag er zelfs een beetje authentiek uit zoals het visrestaurantje in La Palma (zes weken geleden?!).
Wat overbleef van de vis
Eerst maakten we onze keuze uit een enorme schaal met vissen van uiteenlopende soort en maat. We kozen voor een stevig exemplaar maar tot onze verbazing werd daarvan een halve aan ons geserveerd en niet in de vorm van filets. Dat was geen vis schoonmaken maar vis slachten zo'n enorm kadaver lag er te midden van wat eetbaar lover op de enorme schaal. We hebben ons er doorheen gewerkt; vis schijnt licht verteerbaar te zijn nietwaar.
Na afloop hebben we zelfs het drankje van de zaak moeten afslaan; het ging er echt niet meer in. En daar waar we een forse rekening hadden verwacht viel het reuze mee en hebben we een flinke fooi achter gelaten.

Proost!

Geen opmerkingen: