12 maart 2011

Hondenstront

Geen commentaar nodig?!
De gemeente de Bilt ligt in een zeer bosrijke omgeving. Een groot deel daarvan is vrij toegankelijk en op veel plaatsen mag je ook je hond uit laten. Dat heeft tot gevolg dat de parkeerplaatsen bij het bos vaak vol staan met auto's van hondenliefhebbers. Liefst zo dicht mogelijk bij het hek. Het gebeurde ons enkele maanden geleden dat we langs het pad naar de ingang liepen en, je gelooft het niet, door een auto al toeterend werden gemaand om opzij te gaan. Er was parkeerplaats genoeg. Recalcitrant als ik ben liep ik gewoon door. Ik ga me daar een beetje door de berm lopen; nergens voor nodig. De dame in kwestie passeerde ons toch en ik maakte nog een grapje: "zo'n haast"? vroeg ik. U kunt toch even opzij gaan. Het schoot mij eruit voor ik het me bewust was: "lik m'n reet", zei ik onparlementair. Tja, toen ze daar wat van zei kon ik haar geen ongelijk geven. Misschien ook een zaak voor Gisilinde Kuipers?
Maar goed, het gevolg van al die uitlaterij is ook dat het bij de ingang, vooral zomers, buitengewoon nadrukkelijk naar hondenzeik stinkt. En overal bij de ingang liggen drollen. Na die sneeuwperiode van de afgelopen maanden lag er zoveel stront na de dooi dat het meer dan walgelijk was. Smeerlapperij al die honden vind ik. Ruim die rotzooi op als "hondenliefhebber".
Mijn dochter woont in de stad en heeft twee honden. Toen ik een keer met haar mee liep bij het uitlaten, zag ik tot mijn genoegen dat zij, gewapend met een plastic zakje alle poep direct opraapte, inpakte en in een openbare vuilnisbak deponeerde. Dt heb ik hier in het beschaafde De Bilt/Bilthoven nog nooit iemand zien doen. Alleen m'n keurige buurvrouw uit de Hoflaan die veegde haar hond altijd z'n poeperd af als hij was uitgescheten en schepte de drol in de put. Ik vroeg aan m'n dochter of ze dat geen vies gevoel vond zo'n warme drol in een plastic zakje. " Ach pap", zei ze. "ik werk de hele dag met stront". Ze werkt namelijk op de afdeling met de zeer kleine kinderen in een kinderdagverblijf. Onwillekeurig dacht ik aan mijn werkzaamheden in de stal bij boerderij Boom en Bosch destijds in de stal bij de koeien.
Ach ja, toen m'n kinderen nog klein waren zat ik daar ook niet mee. Keek iedere hondenliefhebber maar zo tegen de vuiligheid van z'n huisdier aan!

Geen opmerkingen: