13 maart 2011

De Bridge Club


Ook zo'n hobby van ons, bridgen. We doen het nu zo'n vier jaar en zijn lid van twee clubs. Deze foto is gemaakt tijdens de kerstdrive 2010, dus iedereen op z'n kerstbest. En na afloop gezellig lopend buffet. Zo'n bridgeclub is ontzettend leuk. De verschillende generaties kunnen de degens met elkaar kruisen. Het heeft de naam een spel te zijn voor oude mensen, maar dat is echt onzin. Je kunt het zelfs on-line doen met Step-Bridge van de Bond. Doen Roos en ik ook; goed om te oefenen.
Bridgen heb ik leren kennen tijdens mijn studentenjaren. Vaak gingen wij studenten naar de kantine om te bridgen in plaats van college te lopen. Schande, vind ik nu als zestiger, maar het was wel ontzettend leuk. Ik moest een flink stuk fietsen naar de Universiteit en dan ging ik niet naar college, maar naar bridgen. Wat kun je als jongere toch stomme dingen doen denk ik nu. Ik herinner me nog studiegenoot Kees, heb ik vele decennia niet aan gedacht en schiet me nu weer te binnen; iemand noemde naast het singleton ook het doubleton. Dat vond Kees zo'n stomme term dat hij het ook over tripleton had. Ja, ik vind een doubleton ook altijd maar dubieus als sterk punt in een troefspel. Dit laatste voor insiders.
Later heb ik nog een korte periode geprobeerd om het bridgen weer op te pakken. Doorgezet toen ik in Bilthoven kwam wonen maar daar kon ik geen goede partner vinden. Doordat ik ging forensen ben ik weer gestopt met bridgen en de laatste vier jaar bridge ik dan met Roos als partner. Het gaat wisselend, maar we zijn best tevreden. Mijn zwakke punt is vooral dat ik er zo slecht tegen kan als we stomme fouten maken waardoor het mis gaat. Ik mag dan graag constateren dat we het toch nooit leren. Maar het is een sport die je toch vooral voor je plezier doet en er zijn altijd mensen die het beter kunnen. Wereldkampioen zullen we nooit worden. Maar plezier in het spel is veel belangrijker.
Posted by Picasa

Geen opmerkingen: