15 maart 2011

Slow Food en de Bridge club

Het is als jongere oudere toch wel bijzonder wanneer je in een club wordt onthaald als "jong lid". Maar dat overkwam ons destijds toen we lid werden van de Bridgeclub. Het is waar dat de gemiddelde leeftijd vaak behoorlijk hoog is. En dat terwijl in mijn studententijd bridgen echt een sport was voor jongeren. Maar die zijn het enthousiast blijven doen terwijl er kennelijk weinig instroom aan jongeren was. Die zijn inmiddels toch vooral met computerspelletjes bezig. Overigens kan het bridgen ook via de computer worden beleefd. De grootste bridgeclub is de computer bridge club, stepbridge. Kan ik iedere bridger aanbevelen!
Maar dat heeft allemaal niets te maken met Slow Food. Want Slow Food staat voor het behoud van ons culinair erfgoed. En waar is de echt Hollandse keuken beter gedocumenteerd dan in de ervaring van de oudere vaderlandse dames. En die zijn behoorlijk vertegenwoordigd in de club. En zo tussen het bridgen door en vooral na afloop van een competitieavond kom je over van alles te spreken. Zo sprak ik één der dames, Gré genaamd, naar haar eigen zeggen al 80 jaar oud, (maar dat zou je niet zeggen) over lekker eten. Zij had een recept voor kastanjesoep en vertelde mij daarover de bereidingswijze. Ik proefde al in mijn gedachten de rijke smaak en heb de volgende dag direct op de markt de nodige ingrediënten gekocht. Kastanjes had ik nog in huis, afkomstig van onze laatste trip naar Galaroza, Andalucia. Het resultaat was fantastisch. Ik zal in een volgend Bloggie het recept weergeven.
Maar nu kwam ik op het idee om meer van de oudere dames op de club te vragen naar hun favoriete receptuur. En daar heb je dan het vastleggen van ons culinair erfgoed en de relatie met Slow Food. Want plastic verpakte rommel uit de super komt er vast niet aan te pas! Ik houd u op de hoogte.

Geen opmerkingen: