25 maart 2011

Voorjaar in Nederland


De lente begint dit jaar met kracht; alsof ze in de startblokken heeft gestaan tot die 21e maart, de equinox, de afgesproken start voor een nieuw seizoen. Tot die tijd wist de winter ook geen afscheid te nemen; 'smorgens legt deze nog een laatste spoor in de vorm van rijp die vooral de auto's bedekt. Die eerste dagen van de lente hebben Roos en ik de wandeling langs het Zuiderzeepad voortgezet. Niet geheel toevallig liepen deze stukken in open gebied. Dan komt de pracht van het landschap en de warme stralende zon tot haar recht. Wat hebben we er weer van genoten.
Het was ook dit genieten van de natuur dat de grote Engelse dichters als Wordsworth en Byron, maar ook Goethe aanzette tot hun poëtische wrochtsels. Net als zij kan ik me ook zo gelukkig voelen in die wijdse natuur waarvan ons land ook nog zo rijk voorzien is. Dat zou je eenieder wel in de oren willen toeteren.
Om het wat platter te zeggen: ga eens lekker wandelen in Nederland langs al die schitterende paden die zijn uitgezet door de SLAW. Het verblijf in de natuur geeft je inspiratie en is goed voor de geest! Zeker nu in het voorjaar.

Geen opmerkingen: