01 juni 2024

PRIAMOS ontmoetingsdag

 

Beetje onscherp helaas

Het was al tijdens de vergadering van januari afgesproken dat we deze dag als PRIAMOS, genootschap van spermadonoren deze dag een ontmoeting voor donoren zouden organiseren in Utrecht. En inderdaad, uitnodigingen waren rondgegaan, donoren hadden zicht gemeld, een ontmoetingsruimte was geregeld door Frank en daar gingen we.
Aarzelden liep ik op de afgesproken tijd langs het café dat voor onze bijeenkomst vanmiddag was gereserveerd, maar bekende koppen maakte duidelijk dat ik ter plekke was en sloot ik aan bij onze club. Maar ook de door ons uitgenodigde gasten kwamen binnen en voorzien van harde stemmen werd het zaaltje dan ook behoorlijk gevuld, met mijn zachte, hese stem moest ik een beetje afhaken, maar daar had ik geen moeite mee, geanimeerd keek ik rond en constateerde dat iedereen met genoegen met elkaar van gedachten wisselde. Voorzitter Michiel hield een inleiding en organiseerde ook dat we in groepjes met elkaar een aantal onderwerpen bij de kop pakten. Ik greep de gelegenheid aan om te informeren hoe de ontmoetingen emotioneel waren gevallen en vooral ook hoe de relatie met de wensouders was verlopen. Daar kwamen toch weer verrassende verhalen aan de orde.Het is niet voor te stellen hoe veel variaties op dit emotionele onderwerpen in de praktijk aan de orde komen.
Drukte op de Oude gracht

Na afloop namen we als organisatie afscheid van elkaar, ik liep naar het station en kon nog genieten van de vreugde die samenhing met het gaypride festival van deze middag in Utrecht; een onwaarschijnlijke herrie kwam van de gracht naar boven getoeterd. Ik ging lekker door naar Wijhe en heb met Roos lekker gegeten en 's-avond uitvoerig van gedachten gewisseld, was een bijzonder gesprek.


Geen opmerkingen: