11 februari 2024

Recital in Zeist

 

Optreden in Zeist

Vandaag weer naar een recital van de VvhL, Cecile van de Sant, vooral bekend als opera zangeres trad op en ik kende haar wel van naam maar had haar nog niet eerder horen zingen als liedzangeres. 
Het programma dat zij zong was geheel Franstalig, niet echt mijn goesting, maar vooruit, het gaat om de interpretatie en de combinatie van tekst en muziek. Samen met de bekende pianist Kelvin Grout gaf zij vleugels aan liederen van Reynaldo Hahn, Fauré, Duparc en Berlioz voor de pauze en na de pauze van Mozart, De bussy, weer Hahn, en Chabrier. Roos had al snel door dat enkele liederen op het zelfde gedicht door verschillende componisten waren getoonzet net als een recital van Maarten Koningsbergen dat we onlangs hebben beluisterd in Zwolle. Ik was erg onder de indruk van het lied "La vague et la cloche" van Duparc, dat naar ik later van Roos begreep ging over de wind en ruig weer op zee. Werd prachtig uitgevoerd en ik vond ook de uitdrukkingsvaardigheid van Cécile bijzonder, mag je misschien ook niet verbazen van een zangeres met zo veel ervaring in de opera wereld. Fauré met de dobberende schepen als de wiegjes thuis, heb ik ook wel eens begeleid, mooi lied. Verder zei het programma me niet zo gek veel, maar ik heb zeker genoten.  
In de pauze uitvoerig gesproken met degene die ik nog goed ken uit de tijd dat ik bij het Zeister Toonkunst koor heb gezongen. Gelukkig werd ik niet gevraagd of ik van dit recital weer een verslag wilde maken, dan lijkt het in het blad van de vereniging net alsof ik me zelf zo graag laat horen en dat is helemaal niet het geval. Maar de oproep om verslagen in te sturen is groot en maar weinigen die daar gehoor aan geven en dan voel ik me geroepen en bij enkele afdelingen is dat opgemerkt en word ik gevraagd zodra ik m'n neus laat zien, en dat is nou niet echt mijn bedoeling. Laten anderen het ook maar doen toch?

Geen opmerkingen: