20 februari 2024

Onder het mes

 

Naar ik vermoed het bekendste schilderij van
Pijke Koch, man met fascistenband

Het was vandaag droog! Ik had zin om een museum te bezoeken en het werd het Centraal Museum in Utrecht. Het museum is lang in verbouwing geweest, ik was er, afgezien van een bezoek tijdens de verbouwing lang niet geweest, maar volgens Anna was het nu weer open met een speciale fototentoonstelling naast de vaste collectie. Ik wilde gewoon de vaste collectie wel weer eens zien en zo liep ik vanaf het station door het centrum van de stad over de grachten, lekker zo met het zonnetje. De vaste collectie lachte me hier en daar ook tegemoet, alsof je ouwe bekenden weer tegenkomt zoals de prachtige schilderijen van Pijke Koch met die vaak zo indringende blikken van de geportretteerden.
Zelfportret met pleister

Boven was er een tentoonstelling van heel modern werk dat me helaas niet zo beviel, beetje deprimerend maar wel mooi opgesteld. En natuurlijk het atelier van Dick Bruna met zijn oude fiets in de hoek. Ik ging weer terug naar de trein.
Aan het eind van de middag ging ik naar de huisartsenpraktijk voor een kleine operatie. Roos appte me in de loop van de avond of het pijn deed nu de verdoving was uitgewerkt, viel erg mee, eerlijk gezegd was ik telkens weer verrast wanneer ik het verband weer voelde als ik aan m'n gezicht zat te wrijven (slechte gewoonte).

Geen opmerkingen: