26 september 2023

Is dat uw dochter?

Marijn, 1 jaar oud


Roos had eigenlijk gisteren al bij me langs willen komen, maar dat wilde ik niet als gezegd. Vandaag had ze 's-morgen haar hulp, maar toen die vertrok was Roos direct op de trein gestapt en vroeg in de middag was ze bij me, bepakt en bezakt met kleding en geschenk voor het feest volgende week wanneer haar oudste zoon in het huwelijk zal treden. Ze had gelukkig een berg zakdoekjes ingeslagen, die had ik nodig. Even later ging de bel en daar stonden de twee mannen voor de deur die de kranen in de leidingen zouden gaan vervangen, ze wilden in mijn flat aan de gang ook al stond dat pas voor vrijdag gepland. Dus werd de hal als een werkplaats. Ik schonk koffie voor hen in, had er zelf nog geen trek in. Roos moest nog even iets in de buurt doen en toen ze naar buiten ging vroeg een van de mannen of zij mijn dochter was; ik liep naar de trap en riep Roos: "die meneer denkt dat je mijn dochter bent", een homerisch gelach klonk op! Ze ziet er inderdaad een stuk jonger uit dan ik en het was een heel lief compliment.
De dag verliep, ik voelde me een stuk beter dan gisteren en ging zelfs even naar de Hessenweg om een liter melk te halen, als een "ouwe vent" sukkelde ik over straat en was blij dat ik weer binnen was. Nog even bijkomen; zo'n griep hakt er aardig in! Riet ruimen of hiken zit er deze week niet meer in. 
Maar vandaag viert het gezin van zoon Peter met z'n Jessica de eerste verjaardag van hun zoon Marijn. Dus een heel getoeter op de chatbox en leuke foto's van de piepkleine jarige wiens verjaardag we zondag gaan vieren.

Geen opmerkingen: