24 september 2023

Een heel programma voor de boeg

 Vandaag moest ik toch echt weer terug naar de Bilt, ik had een voor mijn doen heel programma af te werken. Allereerst zou Asbjörn afreizen naar Nederland en dinsdag met de trein aankomen, woensdagavond video vergadering met Priamos, donderdag Eilandspolder, vrijdag zou de loodgieter aan het werk gaan aan een vervanging van kranen van de waterleiding en de CV leiding en we hadden met Jessica afgesproken dat we zondag mee zouden vieren dat Marijn intussen 1 jaar was geworden. Daar tussendoor zouden Asbjörn en ik een hike plannen. 
Ab stuurde als steeds een mail rond om de deelnemers aan het riet ruimen aan te geven of ze donderdag van de partij zouden zijn en als altijd antwoordde ik direct dat ik me om 7.30 zou melden in Edam op het busstation.
Het was een heerlijke zonnige zondagochtend en ik was al vroeg opgestaan en het ontbijt voorbereid. Lekker samen ontbeten en in de tuin gewerkt, koffie gedronken en vroeg in de middag ging ik dan eindelijk terug naar de Bilt. 
Door het bos naar huis gewandeld en thuis gekomen direct in de keuken. Een ragoutje gemaakt van gebakken worstplakjes, ui, wat gedroogde en geweekte wilde paddenstoelen, bloem en een verkruimeld bouillonblokje, wat witte bonen uit de koelkast erdoorheen en smullen. 
Had ik 's-morgens al een lichte verkoudheid voelen aankomen dan ontwikkelde deze zich explosief, zodanig dat het wel eens een griepje zou kunnen worden; geheel tegen mijn gewoonte in stelde ik Ab direct op de hoogte dat hij bij nader inzien maar beter niet op mijn aanwezigheid moest rekenen.
Maar het zou ernstiger worden, in de loop van de nacht werd ik toch beroerd, viel flauw met alle ellende van dien, kortom hardstikke ziek. Ik moest in de loop van de maandag ook Asbjörn op de hoogte stellen en natuurlijk eerst Roos. Het hele programma van de week zou in het honderd lopen.

Geen opmerkingen: