13 september 2023

In memoriam Luuk Oosting

 

Luuk in het Bargerveen


Toen ik vandaag voor het eerst sinds langere tijd weer mijn Facebook account opende zag ik dat er een berichtje voor mij was van Chris M., een oude bekende die ik kende via Luuk; hij had een droeve mededeling namelijk dat Luuk onverwacht was overleden; Chris had  mij daarvan heel attent van hem op de hoogte gebracht; verderop in mijn account zag ik dat ik enkele dagen eerder via de zuster van Luuk wel degelijk op de hoogte was gebracht van zijn heengaan.
Op een langdurige vakantiereis samen met mijn vriend Peter C. hadden we kennis gemaakt met Luuk en hebben we een week of zes gezamenlijk met de groep opgetrokken. Luuk en ik konden het goed met elkaar vinden en na de vakantie periode hebben we elkaar een aantal keren bezocht en samen gewandeld. Natuurlijk ontmoetten we elkaar destijds bij "Moorman", de lievelingsplek van Luuk waar hij een sociale kring had, zo was wel duidelijk geworden daar in Nieuw Zeeland, die plek wilde ik wel eens meemaken. Later hebben we samen gewandeld en ook een keer met mijn partner Roos erbij en afgesloten bij genoemd etablissement. 
En het laatste wat ik van hem hoorde was een allervriendelijkste uitnodiging om een keer met hem en een kennis van hem een bezoek te brengen aan het Bargerveen. Dat is er niet van gekomen, maar de foto van Luuk, stoer met een geschoten bisamrat in de hand in het Bargerveen wil ik niet doen ontbreken in deze blog. Ik denk met warmte terug aan mijn Drentse kameraad! Rust in vrede makker.

Geen opmerkingen: