20 september 2023

3 kwartels en een mol aan het werk

 

Wat een mooie paddenpoel


Een nieuwe wandeling, d.w.z. voor mijn persoontje. Met behulp van Komoot had ik een route uitgezet van station Leerdam naar station Culemborg, totaal 18 kilometer uiteindelijk en door verrassend mooie gebieden. In Leerdam stond ik al heel snel op een graspad tussen industrie en een weg, maar al direct gewoon landelijk, met een bruggetje en zo zou de hele wandeling zijn, veel langs waterpartijen, voor een deel over graspaden maar ook veel over asfalt maar zeer rustige wegen. Er zat zelfs een pontje bij.
In het midden van het traject was een schitterend stuk nieuwe natuur; bij binnenkomst werd ik opgeschrikt door een drietal kwartels die met hun niet meer zo bekende druktemakerij opvlogen. Het ging verder door een stuk nieuwe natuur zo te zien, een schitterende paddenpoel met zeer amfibie vriendelijke oever. Door een kletsnat stuk graspad om de sandalen in te weken en de sokken voor te wassen, geen probleem, de zon scheen en het was allemaal zo weer droog.
En een heel stuk verderop, ook op een graspad was een verse molshoop die lichtelijk in beweging kwam, kennelijk was meneer of mevrouw mol aan het verbouwen.
Onderweg veel bunkers, waarvan één doormidden gezaagd was zodat je kon zien hoe benard die arme soldaten daar opgesloten zaten. Uiteindelijk na 18 kilometer het station. Ik was behoorlijk moe, maar zeker niet uitgevloerd. Heb thuis nog uitgebreid gekookt, lekker gegeten en dit bloggie geschreven terwijl ik naar de vierde symfonie van Shostakovich luister.

Geen opmerkingen: