24 maart 2020

Zweterig wakker geworden

Mooi water in het bos
Behoorlijk moe van het vroege opstaan en de wandeling van gisteren heb ik gisteravond nogal zitten gapen; we gingen redelijk bijtijds slapen, Middenin de nacht werd ik wakker vanwege de onrust in mijn hoofd door de dreigende lock down. Het is voor mij en waarschijnlijk voor velen een gruwel gedachte dat je in je huis min of meer wordt opgesloten als een gevangene. Ik herinner mij nog dat ik jaren geleden eens samen met vriend Peter C. het plan had opgevat om met hem mee op vakantie gaan met de Trans Siberiƫ expres. Ik had al een fors bedrag aanbetaald. Maar toen ik las dat er een stuk van de reis bij zat dat je meerdere dagen niet de trein zou verlaten heb ik direct geannuleerd; ik werd al gek bij de gedachte. En dat had ik nu ook bij de gedachte dat je niet meer uit huis zou kunnen behalve voor boodschappen en om de hond uit te laten?!
Ik sloop naar beneden en heb wat Griekse mythologie zitten lezen in "Mythos" van Ste[hen Fry, toen ging het weer en heb ik weer lekker geslapen.
En vandaag zijn we er met z'n tweetjes op uit gegaan; eerst naar de markt en vervolgens naar Albert Heijn. Het is wel een soesa hoor en het gaat nog veel erger worden. Daarna gingen we aan de wandel waarbij we vrijwel niemand tegen kwamen afgezien van een boeren-echtpaar waarmee we over MRIJ koeien hebben staan praten.
Roos wist een prachtig stukje bos met daarin een toverachtig water te vinden. Was eigenlijk vlakbij het dorp. Daar gingen we nog even langs bij de slager die vanwege familie problemen gaat sluiten. Jammer, want voor zover ik in die korte tijd heb kunnen vaststellen maakt hij kwalitatief heel bijzondere vleesconserven waaronder naegelholt waarvan ik dan ook een flinke hoeveelheid af liet snijden.
Nog lekker in de tuin van de zon genoten.

Geen opmerkingen: