16 maart 2020

Ganzeneierstruif maken

Erg stil in de trein
Afgelopen donderdag, na de rietruimactiviteit met de werkgroep Eilandspolder had ik een dertigtal ganzeneieren meegekregen van vriend Ab. Die kun je niet eindeloos bewaren en invriezen is geen optie. Dus moest ik ze alle dertig verwerken tot struif. Dat had ik zaterdag gedaan voordat Ab kwam en daarbij geconstateerd dat geen van de dertig ernstig bebroed was; geen bloedvinnetje te zien! Het grootste deel had ik gewoon tot struif geslagen, maar ook een deel gesplitst om t.z.t. vla van te maken.
Voor vandaag had ik besloten om daar maar eens een bak van op te halen om mee te nemen naar Wijhe, waar ik momenteel zeer regelmatig verblijf om niet het risico te lopen dat een van ons tweeën ziek wordt en dat de ander onbereikbaar is. Inmiddels is duidelijk geworden dat het OV nog gewoon functioneert. Dat voelde aan als een forse opluchting en dus toog ik hedenmorgen richting de Bilt om wat inkopen te doen en e.e.a. in de flat aan kant te maken. Zo deed ik de was en ging ik tussendoor even naar de Koopman om wat amandelen voor Roos in te slaan en wat sinaasappelen voor mezelf. Voor de zekerheid ook wat Mejul dadels. Ook de PC waarmee we altijd stepbridge doen heb ik meegenomen. Lekker gedoucht en geschoren en ik was weer "het heertje".
Het was een heerlijke zonnige dag en zo zat ik wat te "chillen" en "relaxed" thee te drinken op m'n balkon; ik was al met al toch wel redelijk tevreden, ondanks alle commotie rond dat klote virus.
Op tijd weer terug naar het station gewandeld met een loodzware rugzak. Bij station Wijhe stond de trouwe tweewieler op me te wachten. Roos had lekker gekookt en 's-avonds hebben we weer ouderwets zitten stepbridgen.
's-Avonds sprak de minister president, Marc Rutte de bevolking toe via radio en TV. Een heel imposante en eerlijke toespraak die duidelijk fundament verleende aan de aanpak waarvoor in ons land is gekozen om de crisis beheersbaar te houden. De regering laat zich leiden door wat wetenschappers voor de beste aanpak houden, dus geen "waan van de dag", zoals gebruikelijk wanneer de tweede kamer zich ermee bemoeit. Bravo regering!
Petje af voor onze eerste minister!

Geen opmerkingen: