22 maart 2020

En weer terug in WIjhe

Kunstgras in de tuin bij Arja
Met een volle rugzak gingen we weer terug naar Wijhe. Ik had gisteren nog uitgebreid ingekocht bij boer Dirk. Angelina hielp in de winkel met een mondkapje voor en er hing een uitgebreid pamflet hoe je vanaf heden spullen bij hen kon bestellen. Ik had een stuk boter en kwark voor Roos gekocht en yoghurt voor de kids van Joke en melk om brood te bakken en zelf op te drinken. Joke vond het onverantwoord om de yoghurt te ontvangen; daar zit je als opa met je goeie gedrag. Dan maar zelf twee liter opvreten?!
Maar ook de reebiefstuk en nog wat etenswaren en de taartvorm voor de quiche Lorraine had ik in de rugzak gepropt. We waren weer redelijk vroeg in Wijhe en ik ging de deur weer snel uit om in m'n eentje nog een stuk te lopen. Ik begin de omgeving hier van Wijhe aardig in de benen te krijgen. Ik liep over het smalle graspad langs een wetering en merkte tot twee keer toe dat mensen echt helemaal omliepen om de 1,5 meter die ons via een landelijke e-bericht was toegezonden ook daadwerkelijk vorm te geven. Ik werd er lacherig van. Maar ook dochter Joke stuurde me een serie heel ernstig bedoelde berichten hieromtrent. Ik heb dan ook besloten om me strikt aan de adviezen te conformeren ook al ben ik het met de aanpak niet eens in de zin dat ik niet overtuigd ben van de positieve uitwerking in het kader van het bereiken van groeps-immuniteit als je elkaar mijdt als de pest. Ik zie wel hoe het afloopt maar maak me ernstig zorgen over de maatschappelijke en economische gevolgen.
Een prachtig adder vrouwtje
Maar onderweg ook gezellige WhatsApp berichten van dochter Arja die me een fotootje stuurde van het kunstgras in haar tuin. Ik vertelde haar dat ik al wandelend een naam had bedacht voor haar vijfde kind, dat binnenkort het levenslicht zal aanschouwen: Quintus Xavier lijkt mij een mooie naam vanwege de voorletters. Tevens kreeg ik een bericht van vriend Ab die samen met zijn broer Dick vandaag inventarisatie onderzoek doet in Drenthe aan de adderpopulatie. Hij stuurde een schitterende foto van een vrouwtjes adder. Het was er prachtig weer voor: niet te warm maar wel zonnig; daar houden adders van, althans dan komen ze tevoorschijn.
En lekker reebiefstuk gegeten met gebakken aardappels en Romeinse salade.

Geen opmerkingen: