26 maart 2020

Maar weer het bekende rondje

Het pontje over de IJssel
Wijhe is een leuke plek om te wonen maar om te wandelen ben je er erg snel uitgekeken. Op aanwijzing van bewoners hier in de straat hebben we het gebied achter het kasteel grondig bewandeld; ik tenminste al zes keer inmiddels en dat "daagt niet uit". Wijhe is vooral een poort naar de Veluwe. Met de trein kun je alle kanten op; ons "eigen" lijntje", Utrecht - Zwolle gaat langs Putten, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, allemaal entrees naar de Veluwe. De lijn Zwolle - Arnhem gaat langs Brummen en Dieren. Ga je nog wat verder dan kom je bij Rheden, de entree naar misschien wel het mooiste stuk van de Veluwe, het gebied van de Posbank. Dat gebied is een van de mooiste van NL en kan wedijveren om de eerste plaats met de duinen, Zuid Limburg en andere fraaie plekken in ons mooie kleine landje.
Dus vandaag maar weer eens langs een wetering gesjokt en vastgelopen bij een terrein waar een boer bezig was met mest-injectie. Terug gelopen en een andere wetering afgelopen en het bekende rondje gedaan. Toch weer 8 kilometer.
Gezellig samen met Roos het maal bereid: schnitzel met blue D'Auvergne erop gesmolten en gestoofde spitskool. Heerlijk. Roos vertelde dat ze naar "het pontje" was geweest en dat dat gewoon voer ondanks de Corona. Dat biedt wellicht wandelperspectief voor de komende Corona weken. Wapenveld en Heerde zijn de plaatsen op wandel- en zeker op fietsafstand. Gaan we maar eens onderzoeken ook al ben ik geen uitgesproken fietser.
En we hebben nog lekker zitten bridgen op de computer.

Geen opmerkingen: