02 maart 2020

Lunetten heen en weer

Hugo had mij gevraagd of ik vandaag wilde mantelzorgen bij Marjorie. Ik had afgelopen week met haar afgesproken dat ik om ongeveer half tien bij haar zou zijn, maar al append hedenmorgen kwam half elf ons beiden beter uit. En ach, het Braziliaanse "op tijd" betekent bij onze lieve schoondochter toch minstens een uur te laat dus de tijd steekt nooit zo nauw.
Om half negen ging ik van huis. De wandeling van gisteren had er stevig ingehakt, maar een goede nachtrust had wonderen gedaan en ik kwam weer vol energie uit bed. Het was kloteweer, het regende niet hard maar wel voortdurend; ik heb dan ook geen foto gemaakt en de wandeling ook niet openbaar gemaakt op Komoot maar, geloof me of niet (ik geloof het zelf niet echt namelijk) het was toch weer 11 km en terug heb ik die wandeling ook gemaakt. Zou totaal dus weer 22 km zijn geweest op 1 dag?!
Marjorie was heel goed aanspreekbaar, kortom we hebben de hele dag binnen zitten kletsen want even een ommetje maken zat er niet in vanwege de mogelijkheid van een glibberige weg en een ommetje in de rolstoel in de regen is niet echt aantrekkelijk. Literatuur is een onderwerp waar Marjorie erg in geïnteresseerd is en daar spraken we dan ook uitgebreid over. Zij wilde weten welke goede schrijvers wij hier in NL hebben. Ik kwam uiteindelijk op Harry Mülisch, Frank Westerman en Thomas Rosenboom; het boek "Publieke werken" vond ik fabelachtig. In het boek "gewassen vlees" ben ik uiteindelijk vastgelopen. Ach en natuurlijk dacht ik nog aan Willem Frederik Hermans, die ouwe galbak met "Nooit meer slapen", maar verder kwam ik eigenlijk niet. Moet toch nog maar eens verder nadenken. Mijn grote favorieten zijn toch Homeros en Livius; Isabel Allende en Gabriel Garcia Marquez, Almudena Grandes met IJzig hart vind ik geweldig en vroeger ook de russen als Tolstoj. Marjorie hield van Dostojevski. Heb ik ook vast wel eens wat van gelezen. Ik beloofde haar om "Publieke werken" van Rosenboom voor haar bij de bieb te lenen.
En toen sjokte ik weer door de regen naar huis.

Een bijzondere boekbespreking van "publieke werken" kan de lezer van deze blog hier vinden.

Geen opmerkingen: