01 maart 2020

Door storm en regen 20 km gedaan

Wolken boven de Hoog Kampse plas
In navolging van de Finse professor die 15 km per dag adviseerde als een soort levenselixer heb ik ook vandaag, ondanks het bijzonder stormachtig regenweer de stoute wandelschoenen aangetrokken en op weg gegaan voor een "twintigje". Ik streef ernaar om mijn actieradius op te voeren naar 25 km en dat terwijl ik de laatste tijd vaak met de tong op de wandelschoenen na 15 km thuis kom. Dus vort met de geit; ik was nog enigszins verkouden ook?!
Ik muntte deze wandeling op Komoot met "Hausrunde 3 de Bilt"; handig om vast te leggen wat je zo'n dag eigenlijk hebt uitgevoerd zodat je dagen later alsnog een Blog kunt schrijven ha ha.
Door een voorgaande wandeling was ik weer op het spoor gekomen van Den Dolder als poort naar het achterland van Bilthoven. Ik deed de aanloop zoals ik die jaren geleden al eens had uitgesnord, maar nu stevig geholpen door Komoot. Eerst weer naar de manege achter de Biltsche Duinen en dan via een enigszins verscholen pad naar station Den Dolder en langs de provinciale weg naar een onbekend pad, althans voor mij dat dwars door het bos loopt richting Ridderoordsche bossen. Een prachtig pad onder de hoede van het Utrechts landschap en weinig gebruikt zo te zien; slechts een tweetal hondelaars liepen er terwijl het verboden was voor die stoepenschijters. Via de Ridderoordse bossen, via een instituut voor verslaafdenzorg naar het Eijckenstijnse laantje. Daar was ik weer op bekend terrein en stak ik de "betonweg" over en richting "verloren kerkhof". Doorgelopen en om de 20 vol te maken een stevige omweg gemaakt via de enorme plas die ooit is gegraven en uitgezogen om zand te kunnen gebruiken voor huizen- of wegenbouw maar inmiddels een fraai natuurgebied in wording: "De hoog kampse plas" o.i.d. (met m'n koude vingers en in de storm kon ik de naam niet goed in de smartphone noteren en onthouden is er op mijn leeftijd niet meer bij). En daar kwam ik mijn dorp weer binnen en met de tong op de schoenen liep ik de laatste anderhalve kilometer en op 19,9 km strompelde ik de trap op. Maar ik had het gered!

Geen opmerkingen: