17 maart 2020

Huis de Voorst

Huis de Voorst
Roos had voor vandaag een waslijst aan activiteiten; ze wilde in één run twee fazantenbessenstruikjes halen in Joppe, 1 kilogram thee in Zutphen en een tafellaken in Zwolle. Leek mij geen goed plan en daarom stelde ik voor dat ik de thee in Zutphen zou halen en aansluitend lekker aan de wandel zou gaan aldaar. Roos ging naar het Joppe voor de struikjes en daar een stuk lopen.
In Zutphen pakte ik weer de eerste etappe van het Graaflandpad op. Zutphen blijft een prachtige stad met haar oude muurresten en de
Toegangshek
stadspoort over de Berkel; een schoonheid! Ik liep verder en daar werd ik door een vriendelijke dame aangesproken. Zij adviseerde mij om een bepaalde route te lopen zodat ik niet door de onaantrekkelijk stadswijk hoefde waar het officiële pad doorheen ging. Dat advies volgde ik op en kwam toch gewoon weer op het Graaflandpad; bepaalde geen straf.De tocht langs de Berkel blijft mooi en was nu een stuk fijner om te doen omdat het prachtig weer was en niet zo keihard waaide als de eerste keer. Ik kwam opnieuw langs het Huis de Voorst; een juweeltje met vergulde toegangshekken en een imposante oprijlaan.
Verder liep ik onafhankelijk van de GPS track waarbij ik opnieuw werd geadviseerd door een dame die bekend was in deze streken en vond ik in Eefde een fraai pad dat mij terug leidde naar Zutphen. Geheel voldaan nam ik de opnieuw nagenoeg lege trein terug naar Wijhe. Het is toch wel bizar als je het verschil ziet in drukte op de straat en vooral ook in het OV. Geen mens in de interlokale bussen en nagenoeg lege treinen. Maar ook geen condensstrepen in de lucht van vliegtuigen en veel minder verkeersgeluid?!

Geen opmerkingen: