13 maart 2020

Yoghurt en veganistisch eten

Met Ronja in de schommelstoel
Als een echte zuivelleverancier ging ik op weg naar dochter Joke & kids. Ik had 2 liter boerenyoghurt bij me, een stuk boter en een bakje met een stel gebakken kippenvleugeltjes. Die laatste niet als melkboer overigens, maar omdat de kids dat zo lekker vinden.
Altijd heerlijk om begroet te worden door dochter en de vier helderblauwe kinderoogjes van de kleinkinderen Bram en Ronja.
Joke nodigde me uit om met z'n viertjes naar een veganistisch restaurantje te gaan om te lunchen, Niet echt "mijn ding", eigenlijk helemaal niet mijn ding, maar het was wel gezellig zo met de twee kindertjes eruit te gaan. Toen ik mocht bestellen zei ik: "een pol gras met een glas water". Dat viel niet in goede aarde; ik heb Joke niet vaak zo boos naar me zien kijken. Ik liet de keuze aan haar over en het was best lekker allemaal.
Met m'n knieƫn in m'n nek vanwege het piepkleine tafeltje at ik de no-tuna salad en een met zeewier blauw gekleurd broodje en een bijzonder smakelijk, slagroomvrij taartje. In de zaak stond ook een schommelstoel die stevig genoeg was dat ik er ook in kon zitten. Joke maakte een paar foto's terwijl ik daar met Ronja in zat.
We gingen weer terug naar huis; het begon te hagelen. Joke ging met Ronja op haar rug naar de fietsenmaker om haar fiets op te halen; ik liep al keuvelend met Bram naar huis.
ROnja ging slapen, Joke vroeg of ik even op wilde passen zodat ze een paar boodschappen kon doen. Op de bank zittend terwijl Bram wat om me heen speelde viel ik als narcolepticus in slaap, een powernap. Ik voelde iets aan mijn knie en schrok wakker; Bram had op het speelgoedfornuisje een eitje voor me gebakken, de scheet.
Ach en 's-avonds weer lekker gegeten waarbij de kippenvleugels als onderdeel van de maaltijd werden ingezet. 

Geen opmerkingen: