23 maart 2020

De Hierdense beek

Hulshorster zand
Vanmorgen zeer vroeg op weg gegaan naar Nunspeet. Mijn plan was om over het Hulshorster zand te wandelen en het nieuwe tracee van het Zuiderzeepad te volgen. Dus om kwart voor acht al op station Nunspeet en door het bos op weg naar Hierden. De treinen waren zo goed als leeg dus was het geen enkel probleem om ruim afstand van elkaar te houden; al wandelend kwam ik de eerste uren letterlijk geen mens tegen, Wonderschoon om het steile pad over het mulle zand te bestijgen en de enorme vlakte in het heldere voorjaarslicht te aanschouwen. Dat deed mijn toch wat sombere gevoelens even naar de achtergrond verdwijnen.
Het eerste stuk van de wandeling was bekend terrein, maar vanaf de afslag naar Hierden was voor mij nieuw.
Hierdense beek
Ook had ik dit stuk niet als GPX beschikbaar voor Komoot. Maar de markering was behoorlijk goed; pas vlakbij Hierden kon ik de tekens niet meer vinden en liep ik verder op de Komoot kaart. Daar stopte een op 1 persoon na lege bus voor mij en die bracht me naar station Harderwijk waar ik weer de vrijwel lege trein nam naar Bilthoven.
Op de flat eerst maar wat van de 2 liter yoghurt, die ik gisteren feitelijk voor de kids van Joke had gekocht opgegeten met wat muesli. Viel me zo zwaar dat ik er enigszins onpasselijk van werd en even vreesde dat ik "geveld" was. Toen maar even een power "nap" gedaan en weer volkomen uitgerust wakker werd. Tas ingepakt; ik ben nogal huiverig voor een langdurige lock down en wil zoveel mogelijk bederfelijke waar uit huis mee naar Wijhe nemen, vandaar mijn heen en weer gereis. We willen ook per se bij elkaar blijven om voor elkaar te zorgen mocht een van ons beiden ziek worden.
Om half vier weer naar het station gegaan en lekker op tijd weer aangeschoven bij Roos die het eten net klaar had.

Geen opmerkingen: