07 maart 2020

Niet naar Workum

Waarheen gaat de weg?
Ik had in de badkamer bij Roos al gezien dat het een prachtige dag beloofde te worden; een helderblauwe hemel en weinig wind. Voor vandaag hadden we min of meer gepland om een oude wens van mij te gaan lopen: van Stavoren naar Workum en daar naar het Jopie Huisman museum. Eén van de genoegens van het wonen in Wijhe is voor mij dat je meer dan een uur dichter bij Friesland en Groningen zit voor het wandelen aldaar.
Roos voelde zich niet helemaal optimaal en stelde voor dat ik in m'n eentje naar Friesland zou afreizen. Ze had best zin om samen te gaan wandelen, maar zag er erg tegenop om daarvoor zo'n lange tijd te moeten reizen (het is evengoed zo'n twee uur naar Stavoren en Workum). Daar wist ik wel raad mee en stelde voor om dan een etappe te doen van het Graaflandspad en zo namen we de trein naar Deventer en de bus naar Laren (Gld). De etappe van Zutphen naar Laren had ik al eerder gelopen en nu dus een volgend stuk. Roos had de keuze om mee te lopen tot Lochem, Barchem of tot het einde van de etappe, Borculo. Was de eerste etappe die ik van deze wandeling deed niet uitgesproken spectaculair om het maar eens eufemistisch te zeggen, daar waren we blij verrast met de wandeling die we vandaag deden; afwisselend landschap van weilanden, de Regge, heuvels die aan Limburg deden
Nee, gewoon verder lopen. De trein is net weg.
denken en vooral ook stukken bosgebied. We genoten er echt van. Aangekomen bij station Lochem gaf mijn OV-engel het duidelijke signaal dat we verder moesten; we zagen de trein richting Zutphen uit het station vertrekken. We liepen door het verrassend leuke stadje Lochem; mooie huizen en fraaie omgeving, de Regge met een vistrap; het water stroomde stevig dankzij de regen van de laatste maanden.
We liepen verder door het geaccidenteerde deel, duidelijk het resultaat van de ijstijd alhier; allemaal grind in de grond. Mooie huizen en boerderijen en zelfs een soort kasteel in "OB Bommel" stijl. Uiteindelijk kwamen we aan in Barchem waar we drie kwartier op de bus moesten wachten waarop ik voorstelde om een lekkere kop warme chocomel te gaan nuttigen bij de Groene Leeuw, een gezellig etablissement. De volgende keer gaan we hier verder op weg naar Borculo e.v.
Vistrap in Lochem
Thuis gekomen samen het maal toebereid. Roos ging naar een bijeenkomst in Olst. Ik ging lekker lezen in Stephen Fry's mythos. Daarbij strekte ik me uit op de bank en viel natuurlijk prompt in slaap en vroeg me even later verdwaasd af waar ik was?!
Roos kwam enthousiast thuis; ze had een ontzettend leuke avond gehad. Het was een avond in het kader van "vrouwendag" en dat was door een organisatie ontzettend leuk vorm gegeven. Het is goed dat ze hier is neergestreken!

Geen opmerkingen: