13 november 2015

Tetars roem

"Selfie" met Tetars Roem
Roos was vandaag naar Vaals; gisteravond had ze een concert bijgewoond van Vocallis. Haar favoriete Bas, een Bulgaar zong daar op het festival. Dus ging ik vanmorgen in m'n eentje naar de markt. Even bij "die rooie" en bij Sjon voor uien, sinaasappelen en eigenheimers; boodschappen naar huis gebracht en de fitness outfit gehaald en lekker naar Sportcity. Een deel van m'n fitness-rondje gemaakt, een saunaatje en nog even relaxen. Vanavond naar de IGC met een stel van m'n PROIRA vrienden. Ik wilde bijtijds weg en om 16.00 uur inchecken voor de trein. Om half drie ging mijn telefoon: zoon Peter of ik "weer" met vakantie was of misschien zelfs thuis. Hij wilde even langs komen: "ik moet wel bijtijds weg en ik moet me nog verkleden hoor", waarschuwde ik hem. Snel alvast de verplichte IGC-outfit aangeschoten: keurig overhemd, stropdas en een nette broek. Peter was lichtelijk verbaasd om mij zo "netjes" aangekleed te zien. Hij had een ingepakte verrassing voor me. Ik moest hem eerst feliciteren met het behalen van zijn rijbewijs die ochtend.
De eerste fles mede met de
nieuwe naam: "Tetars Roem"
Die verrassing was een fles door hem zelf gemaakte honingwijn, mede, met op de fles de naam van dit vocht: "Tetars roem", in navolging van mijn oude naam voor mijn destillaten: "Everts' roem". Dat vond ik ontzettend leuk. Met mijn voor de IGC bijeenkomst van vanavond aangeschafte nieuwe fotocamera heb ik een "selfie" proberen te maken met deze fles.
En natuurlijk heb ik inmiddels de wijn geproefd; beetje zoet, maar goed gelukt!
Daarna met Roos, die inmiddels terug was uit Vaals naar Amsterdam. Door keihard naar het station te fietsen kon ik nog enigszins droog de trein in stappen. Een korte bui onderbrak de droogte van de laatste weken; de herfst is nu echt begonnen. Ik vond het wel spannend hoor met mijn PROIRA-vrienden naar de IGC. Het zou een heel geslaagde avond worden.

Geen opmerkingen: