21 november 2015

Op weg naar Bremen

Het "onsie" in de bus
Weer een uitgebreid ontbijt genuttigd bij Ibis. En daarna weer inpakken voor de terugweg. Die wordt onderbroken in Bremen. Eenmaal in de bus gezeten maakte Peter een "Onsie" van ons beiden en stuurde die via de voortreffelijke WiFi voorziening van de Flixbus naar mij. Nog onderweg naar Bremen in deze Blog gepropt, althans geprobeerd, maar er zijn merkwaardig genoeg nogal wat zaken afgestopt door dit netwerk.
Eenmaal weer thuis heb ik de foto van dit komisch duo alsnog kunnen plaatsen!
De Kunsthalle van Bremen was vrij toegankelijk en het tentoongestelde vond ik bijzonder imposant. Van heel modern, een aantal zalen met allerlei bespoten structuren en neerhangend plakband, zo groot dat je er als publiek doorheen kon lopen. Het leek wel op het oorlogsmuseum in Oosterbeek. En even later was ik getroffen door een aantal etsen van Rembrandt. Maar ook zalen vol met Franse expressionisten en vooral van Duitse schilders die mij in belangrijke mate onbekend waren. Er valt nog heel veel te ontdekken in kunstland. Een schilder die erg veel indruk op me maakte was Max Liebermann. Zijn stijl heeft veel weg van die van Jozef Israëls vind ik. Diep ingevoelde emoties.
Affenfries van Franz Marc.
En weer zo'n schilderij als dat van Leo van Gestel, eentje die mijn smaak voor moderne kunst naar voren trekt het schilderij Affenfries van Franz Marc. Dat vind ik zo esthetisch en doet mij wat.
Mijn hoofd zat vol met impressies. Gelukkig kon ik met mijn nieuwe fototoestel veel foto's nemen van de kunstvoorwerpen en schilderijen zodat ik het allemaal thuis nog een sna kan kijken. Helaas is het veel te veel om allemaal in deze Blog op te nemen, maar op sommige werken kom ik vast nog wel terug zoveel indruk hebben die op me gemaakt.
We hebben na afloop van het museum in Bremen nog culinair uitgepakt bij een straattentje met Bratwurst en daarna weer de Flixbus opgezocht. In Groningen scheidden onze wegen; ik ging verder met de Intercity naar Utrecht en met de bus naar Bilthoven en Peter ging door naar Sloterdijk met de bus.
Toen ik uitstapte en naar Roos wandelde belde ik Peter; hij was op dat moment ook 1 minuut thuis. Groningen is een goede plek voor ons om die bussen naar Noord Duitsland te nemen realiseer ik me nu.
Bij Roos nog een lekker wijntje gedronken en gezellig bijgepraat.

Geen opmerkingen: