12 november 2015

Ik heb er zin an.

Vanmorgen eerst even bij dokter Jos langs; een raar, onrustig plekje op mijn zon-doorstoofde buikhuid wilde ik wel graag aan zijn deskundig oog onderwerpen en inderdaad, het mot eruit! Fijne arts, met een oprechte persoonlijke belangstelling voor zijn patiënten. Zijn handelen deed mij denken aan de toewijding waarmee Oliver Sacks met zijn patiënten omging; heb ik hem ook gezegd. Maandag onder het mes.
Daarna een stevige wandeling gemaakt; het was prachtig weer; echt wandelweer en Roos was elders, dus in m'n eentje op pad; van Baarn naar Pijnenburg en via een door de GPS gesteunde nieuwe route naar Den Dolder. Gisteren nog een nieuwe fotocamera aangeschaft, een Nikon; heb ik vandaag uitgeprobeerd. Zo te zien had ik dat wel eerder mogen doen; kwalitatief enorme verbetering met m'n oude camera.
Onderweg heb ik ontzettend na lopen denken over hoe ik een te schrijven boek op zal gaan bouwen. En toen kwam ik zelfs tot de slotsom dat ik er twee moet gaan schrijven; eerst een soort autobiografie, die wil ik doen aan de hand van personen die vanaf het begin af aan een belangrijke rol in mijn leven hebben gespeeld. En daarnaast, of beter gezegd, daarna een boek met mijn overwegingen omtrent het leven, zingeving, ontwikkelingen tegen de achtergrond van mijn filosofie van de alles bepalende chaostheorie.
Met Pim Fortuijn zou ik willen zeggen: "Ik heb er zin an". Nu nog zien of het niet bij een loos voornemen zal blijven.


Geen opmerkingen: