23 december 2013

Op weg naar Terra Nostalgica

We hadden een paar dagen gepland om naar de Eifel te gaan. Met broer Henk en zijn Charlotte had ik afgesproken dat we op de heenweg koffie zouden komen drinken bij hen; zij zaten met hun kinderen in een huisje in Valkenburg. Voor ons makkelijk bereikbaar per trein.
We waren al om 6.30 vertrokken met de trein uit Bilthoven. Op het station ontmoetten we Victor; ik ken hem al vele jaren vanuit de trein en vanuit de politiek; onze toenmalige echtgenotes waren actief in de lokale politiek. Niet te geloven, maar we zaten in de zeer vroege ochtend al te praten; niet luidruchtig, maar wel actief!
Met de vrijwel lege Intercity door naar Heerlen; iedereen heeft kennelijk vrijaf genomen behalve die arme Victor. We waren al om 9.30 bij het huisje van Henk en Charlotte; ze zaten nog te ontbijten! Leuk om mijn zwangere nichtje Petra te zien en kennis te maken met de schoonkinderen van m'n broer en schoonzus. Natuurlijk kwam het gesprek weer over "opa en oma", oftewel mijn en broer Henks' ouders.
Daarna met de trein naar Heerlen. Toen een heel gedoe om te proberen een 4-stufen kaartje te kopen voor trein en bus?! Uiteindelijk kocht Roos op station Valkenburg twee kaartjes van Herzogenrath naar Aachen. Tegen de zon in had ze per ongeluk het knopje Herzogenrath gedrukt ipv Heerlen. We hebben toen iets alternatiefs bedacht en hebben de trein naar Kerkrade genomen en toen (het was nog prachtig weer!) van Kerkrade naar Herzogenrath gewandeld. De GPS wees ons precies de weg. Daar een heerlijke Reibekuche mit Apfelmuss gegessen; daar ben ik dol op. En met drie bussen door naar Roetgen, Monschau en Kalterherberg, het mij zo vertrouwde plekje waar ik al 20 jaar kom: Hotel Hirsch, niks bijzonders, maar toch wel het centrum van Terra Nostalgica.
Nog even rond gelopen in het dorp; het waaide en regende een beetje en vervolgens aan het bier, lekker gegeten en vroeg naar bed.

Geen opmerkingen: