17 december 2013

Middelbare Meisjes School

Sinds vorige week ben ik van provider veranderd; van ACN, de firma die Hugo me had aangeraden enkele jaren geleden toen hij daar "vertegenwoordiger" van was, naar T-mobile, mij aangeraden door het telefoonwinkeltje op de Kwinkelier; ACN was zonder duidelijke reden gestopt met haar services; ik was altijd wel tevreden over die club.
Vandaag kreeg ik een enorme kaart met drie vriendelijk lachende jonge mensen erop die mij vertelden dat ik me snel thuis moest voelen bij T-Mobile?! Lever gewoon goeie service zou ik me bedenken, heb ik genoeg aan. Op amicale wijze, op de voor mijn generatie toch wel enigszins storende tutoyeertoon werd mij duidelijk gemaakt dat mijn keuze voor T-mobile toch wel de juiste was. Op de achterkant een in piepkleine lettertjes geschreven prijslijst met voor mij althans volstrekt onduidelijke zaken als Mms dienst. Dus maar snel aan dochter Arja voorgelegd wat dat wel betekende. Volgens haar het versturen van foto's met je telefoon. Had ik natuurlijk ook zelf even kunnen opzoeken en inderdaad, het staat uitgebreid op Wikipedia: het versturen van multimedia producten als geluid, beeld, foto's via een service.
Wie van de huidige generatie zou nog weten wat MMS betekende: Middelbare Meisjes School; nu ondenkbaar in het kader van de emancipatie en gelijkheid van behandeling. In mijn tijd bestond de MMS al nauwelijks meer. Ik geloof dat één van mijn klasgenotes daarheen ging na de derde klas van het Lyceum omdat ze zo'n moeite had met wiskunde.

Geen opmerkingen: