30 december 2013

Helemaal ingemaakt en toch gezellig

Wat een drukte allemaal voor een ouwe vent. Vanavond bridgen bij Margreet met Beatrijs en Roos natuurlijk. Morgen komt dochter en moeten we 'savonds weer bridgen; moet ik nog oliebollen voor bakken, druk druk druk. Dus een dag eerder dan normaal oliebollen gebakken. Waren er wel wat weinig en ze verdwenen snel; buurvrouw Kaat twee stuks die ze, aldus het briefje dat ik vond (z0 communiceren wij meestal) erg lekker had gevonden. Maar ik ben er zelf ook gek op. Dan morgen nog maar een keer bakken. Huis opruimen omdat de kleintjes komen.
Bij de paasdrive van enkele jaren geleden had ik erg veel positieve reacties op het zelf gebakken rozijnen/notenbrood gekregen. Zelfs nu komen er nog wel eens mensen op af. Zo ook bij de afgelopen kerstdrive; uiteraard lag er kerstbrood; Margreet kwam naar me toe en vroeg vol verwachting of ik dat misschien had gebakken; ze had het zo lekker gevonden.
Nu had ik mij destijds ontzettend vermaakt om de twee keurige oudere dames die gretig, bijna boefachtig van de laatste kruimels hadden gesnaaid. Ik hoefde me niet af te vragen of het lekker werd gevonden. En nu met die Kenwood machine is het geen enkele moeite meer om een dergelijk broodje te bakken en dus bood ik Margreet aan om voor haar zo'n broodje te bakken. "Met spijs", vroeg ik nog, waarop het antwoord een gretig: "ja graag" luidde.
En vanavond zouden we het brengen en lekker gaan bridgen. Was een ontzettend gezellige avond Waarbij Roos en ik helemaal werden ingemaakt; mocht de pret niet drukken. Morgenavond bij Trees in de herkansing.

Geen opmerkingen: