20 december 2013

Dat was sjouwen

Allemachtig, wat heb ik vanmorgen lopen sjouwen. De dag begon merkwaardig; om half zes kreeg Roos, normaal niet wakker te krijgen 'smorgens, het op haar heupen: ze stond op om naar Limburg te gaan. Ze lag al enige tijd wakker en wilde naar Haelen om daar in het prachtige weer dat werd verwacht te gaan wandelen in een beekdal. Ik moest nog wat bijkomen van het diner met het bestuur van de avond tevoren en was absoluut niet gedisponeerd om vroeg op te staan. Bovendien moest ik de ingrediƫnten inslaan voor al dat brood dat ik moet bakken de komende dagen. Het meel voor het brood koop ik doorgaans op de markt bij de Veenendaalse Reformkraam. Ik kocht 5 kilo meel en een grote pot honing. Bij John kocht ik 2 kg eigenheimers en een kilo uien en bij de notenkraam enkele ponden noten en rozijnen. Tot slot nog 12 perssinaasappelen en 4 van die sappige peren en ik kreeg de enorme tas die ik van Cool Blue heb gekregen nauwelijks meer van de grond.
Thuis gekomen maar direct een fors deeg aangezet voor het rozijnen-notenbrood; uiteindelijk zijn dat er drie geworden. Het doet me goed dat de mensen het zo lekker vinden, maar het moet niet op werken gaan lijken als ik dat allemaal moet gaan maken. Ik heb met Hugo ook al afgesproken dat ik wekelijks een gewoon volkoren brood voor hem zal bakken. Moet nog even routine worden.

Geen opmerkingen: