22 december 2013

Op verjaardag bij m'n zoon

Peter was vandaag jarig; vaak heb ik zijn verjaardag vergeten, maar dit jaar zijn Roos en ik zelfs even op verjaarsvisite geweest. Voor ons doen waren we niet zo vroeg, maar "het spul" zat nog aan het ontbijt toen we arriveerden. Hij had nog een bevriend stel op bezoek; Ronald met z'n vriendin. Ronals ken ik nog wel van de tijd dat ze samen op het middelbaar zaten; inmiddels een man, net als Peter. Gezellig met elkaar gesproken.
Wij zouden naar het Joods Historisch museum gaan. Ik kwam daarover aan de praat met Esther en tot mijn genoegen kende zij zowel Schönberg, de componist als Kandinsky, de schilder wier werk in het Joods Historisch museum met elkaar in verband worden gebracht.
Toevallig heb ik dezer dagen het boek "Mijn naam is Asher Lev" van Chaim Potok gelezen; ben dus helemaal ondergedompeld in alles wat het Jodendom onderscheidt van andere religies. Tegen die achtergrond ben ik nog steeds heel benieuwd naar deze tentoonstelling. Want helaas, we zijn er niet gekomen deze dag. Allereerst reed onze trein naar Utrecht niet om onduidelijke redenen en toen we met een volgende trein van een half uur later op  station Utrecht CS kwamen bleek ook de trein naar Amsterdam niet te rijden en reed vervolgens de trein naar Leiden voor onze neus weg. We hadden er de ju in en zijn toen maar naar huis gegaan. Andere keer beter want die TT van Schönberg en Kandinsky zal mij niet ontgaan.

Geen opmerkingen: