13 december 2013

Eng op zo'n nieuwe fiets

Eng hoor zo'n grote fiets
Vandaag is Gijs 3 jaar geworden en dat moet worden gevierd. Dus wij op weg naar Den Haag. We waren "besteld" voor 15.00 - 17.00 uur. We waren al vroeg weggegaan uit Bilthoven. We wilden nog naar Leiden om het Museum van Oudheden te bezoeken; volgens Toos van de bridgeclub was daar een fraaie TT over de oude woestijnstad Petra.
We hadden geen aansluiting en waren toen maar op weg gegaan naar Den Haag. Onderweg stelde ik voor om naar Gouda te gaan. Roos had me een paar weken geleden gezegd dat daar een TT was van een Franse schilder; naam wist ze ook niet meer, maar dat mocht niet deren.
Toevallig was het lichtjesavond deze dag in Gouda. De VVV dacht dat we daar speciaal voor waren gekomen zoals kennelijk veel dagjesmensen. Maar wij kwamen voor het museum. Die schilder vond ik maar matig interessant; de vaste expositie daarentegen mocht me zeker bekoren en vooral ook het gebouw. Gouda zelf is ook een aantrekkelijke stad en heeft uitstekende OV-verbindingen.

En daarna naar de grote Gijs. We zorgden ervoor precies op tijd te zijn. Kleine Evi stond voor het raam. Gijs lag nog in bed en had moeite om bij de wereld te komen. Dochter Arja had een taart gebakken waar we natuurlijk van genoten hebben. Was gezellig dat jonge gezin. Walter was er ook en we spraken over zijn nieuwe baan en over de vaderlandse geschieden van Johan de Witt en Johan van Oldenbarnevelt. Ik moet altijd zo lachen om die hectiek in zo'n jong gezin; politiefiets was het centrale cadeau; Gijs vond het nog maar een beetje eng om erop te zitten en te rijden. Kostelijk toch! Zij vertrokken naar het pannenkoeken restaurant en wij hebben nog heerlijk gegeten bij een ons onbekend Indonesisch restaurant. Beviel ons prima. In de trein heb ik een tukkie gedaan.

Geen opmerkingen: