30 september 2011

Voor het laatst met z'n allen bij de Griek eten




Anneke gaat in oktober verhuizen naar Schoonhoven. Ze gaat dus Bilthoven na 30 jaar verlaten. Met het gezin gingen we vroeger regelmatig eten bij "de Griek", oftewel Zorba de Griek op het winkelcentrum de Kwinkelier. Dat winkelcentrum hebben we dertig jaar geleden zien bouwen; voorheen was daar een rommelig landje maar nu een volstrekt vervallen winkelcentrum. Wat heeft zo'n gebruiksgebouw een korte levensduur! Het gaat afgebroken worden en er komt een nieuw winkelcentrum met wat meer bewoning heb ik begrepen. Maar nu zit Zorba daar in een voorheen eetstraatje op "de Kwink" waar alle andere restaurantjes inmiddels zijn gesloten. Maar Zorba loopt nog steeds prima.
Ik vond het vertrek van Anneke uit B'hoven een gerede aanleiding om voor het laatst met ons ouwe gezin, dus zonder partners bij de Griek te gaan eten. Ook Gijs was van de partij. We begonnen heel vroeg en iedereen was op tijd.
Ik had als nostalgicus verwacht dat we over "vroeger" zouden praten, maar niks daarvan. Uitsluitend het heden kwam aan de orde. Dat is ook wel goed. Iedereen is goed terecht gekomen na die dertig goede jaren in dit prachtige dorp. En de Griek die griekt gewoon voort; binnenkort ook op een andere locatie. Zo gaan die dingen kennelijk.

Posted by Picasa

1 opmerking:

Anoniem zei

"voor het laatst" klinkt wel erg dramatisch, alsof achter ons alles verdwijnt. Maar je meldt ook dat De Griek gewoon doorgriekt.
Wie weet eten we er ooit nog eens.
Leuke foto trouwens!
Anneke