02 september 2011

NRC Next

Gisteren weer eens lekker met Huib gewandeld. Merkwaardig genoeg liepen we, ondanks de folder die Huib had meegenomen van "de Grecht route" verkeerd, hetgeen overigens een gelukkig toeval was want het pad langs de Grecht was schitterend; een uitgesproken Hollands landschap met water, weiden en vergezichten. (Klick hier voor de GPS track). Ergens onderweg was een optrekje, vlak naast een voormalig gemaal (waarschijnlijk destijds het woonhuisje van de gemaalbeheerder), waar mensen woonden; niet alleen constateerden we dat deze mensen heel idyllisch wonen, maar ter hoogte daarvan hebben we ook de afslag gemist; dus verder gelopen langs de Grecht.

Onderweg vertelde Huib mij o.a. over de NRC Next van die dag. Al wandelend praat je over van alles; Huib en ik raken ondanks onze maandelijkse frequentie eigenlijk nooit uitgesproken (evenmin als Roos en ik overigens en onze frequentie ligt nog aanzienlijk hoger); Huib weet dan ook van mijn afwijkend gedrag m.b.t. het lezen van kranten en kijken van TV (dat doe ik niet zoals de trouwe lezers van dit Blog weten); ik volg het nieuws niet; wat echt van belang is dat hoor je toch wel en dat is verrekte weinig weet ik inmiddels uit ervaring.
De NRC Next had deze dag een heel afwijkend format waarbij een boek was afgedrukt op de binnen-pagina's. En in dat boek werd de onzinnigheid van het consumeren van zogenaamd nieuws gekapitteld. Tevens werd het lezen van tijdschriften en vooral van boeken sterk geadviseerd, aldus Huib. Ik was er uiteraard aangenaam door getroffen.
We kwamen ook te spreken over de non-kwaliteit van de meeste TV-programma's en in dat kader kon ik Huib verbazen met het feit dat ik nooit TV kijk, noch naar de radio luister en desondanks tientjeslid (zonder omroepblad?!)  ben van de VPRO, de enige kwaliteitsomroep in ons land.


Geen opmerkingen: