08 september 2011

Om 5 uur op?!

De kinderen zijn op jacht naar de vlinders en andere insecten

Vandaag weer eens met de kindertjes naar de Strabrechtse Heide geweest. Dat betekent, zeker met het nieuwe Dal Vrij abonnement dat ik akelig vroeg op moet en wel om 5.00 uur. Achteraf was 5.30 misschien ook wel vroeg genoeg geweest. De avond tevoren hadden we gebridged; dus rond half één lagen we in bed. En dan is die wekker van 5.00 uur toch wel erg vroeg. Eerlijk gezegd slaap ik dan ook altijd onrustig maar toch blijft het heel vroeg. Nog even op de rand van het bed; een kopje opgewarmde koffie; de tas met brood staat al ingepakt. Met thermosfles en mp3 spelers op weg; de deur zachtjes afgesloten, gewoontegetrouw met de sleutel om niemand in het portiek te storen; en hup naar de trein. En dan staat op het station Bilthoven, je gelooft het niet, een stel mensen al te ouwehoeren of het middenop de dag is. De laatste keer dat ik om 6.00 uur op het station was gebeurde dat ook. Daar was ik niet voor in de stemming.
Uiteindelijk was ik erg vroeg bij Strabrecht, al voor half negen terwijl de auto's met de kinderen pas om 9.00 uur komen. Even later kwamen Ad en Herman de andere twee gidsen in het kader van "Expeditie Salamander", het natuur-educatie project van Staatsbosbeheer voor kinderen van de lagere school leeftijd uit de omgeving. De kinderen opgewacht; leuke enthousiaste groep. Het was gelukkig droog de hele ochtend en ondanks de regen van de afgelopen dagen waren er zelfs een paar vlinders. De kinderen hadden weer een heerlijke ochtend gehad.
Toen ik weer in Bilthoven was ging ik eerst even een kopje thee drinken bij Roos. En die ontving me met een schaterlach: ik had haar 'smorgens ingesloten; gewoontegetrouw had ik het slot niet alleen geluidloos gesloten maar ook op slot gedraaid. En zij had geen sleutel bij zich van mijn flat. Ik had kunnen weten want ik had haar fiets buiten m'n box gezet omdat ze geen sleutels bij zich had. Het valt ook allemaal niet mee zo vreselijk vroeg.

Geen opmerkingen: