08 augustus 2024

Niet naar Schoorl dit keer

 

Samen voor het graf van onze ouders

Een paar dagen geleden stuurde ik een WhatsApp bericht naar broer Jan met de vraag of hij zin had om weer eens samen een wandeling te maken en zo ja, waar? Hij had best zin maar liet het aan mij over waar we dan zouden gaan wandelen. Ik stuurde een paar alternatieven waaronder "Schoorl" waar we eigenlijk altijd naar toe gaan, ook met broer Henk ga ik steeds naar Schoorl, maar dit keer zou het anders verlopen. Rustig met de trein van 9.13 naar Hoorn waar Jan al klaar stond met zijn bolide en al snel zaten we genoeglijk met schoonzus Thea aan de koffie. We hadden best wat bij te praten over onze families met name, dat liep behoorlijk uit de hand. Ik vertelde dat ik van plan was om op 13 augustus naar "het graf" te gaan omdat ik dat eigenlijk ieder jaar wil doen om even ter plekke aan onze ouders te denken. In 2022 was het er niet van gekomen omdat het die 13e augustus bloedheet was, dat was me toch te gortig, maar vorig jaar wel. Grappig genoeg was een dag tevoren kleinzoon Mees geboren, inmiddels weer bijna een jaar.
Uiteindelijk gingen Jan en ik toch op weg naar wat ik dacht, Schoorl, maar Jan stelde voor om eerst nog even langs "het graf" te gaan. Natuurlijk, graag en zo liepen we met z'n tweetjes over het grind, het bekende pad naar onze ouders, het graf lag er keurig bij. Ik maakte nog een "onsie" van ons beiden met de steen van het graf op de achtergrond.
Daarna stelde Jan voor om niet naar Schoorl maar naar het Robbenoordbos te gaan om de benen te strekken. Mooi gebied, niks op tegen en we liepen een klein 10 km schat ik. Daarna weer met de bolide thee gedronken met Thea. Uiteindelijk moest Jan me er nog op attent maken dat ik naar het station moest om op tijd in te checken, maar ook dat ik nog Magnesiumcitraat van hem wilde meenemen, Lekker op tijd weer thuis.

Geen opmerkingen: