18 augustus 2024

Die ouwe bloggies

Op de terugweg van Slenaken naar Rotterdam afgelopen vrijdag spraken Robert en ik over van alles, met name over AI en voortbordurend op dat thema vertelde Robert over zijn gedachten hoe het met behulp van AI verder zou gaan met de wereld en hoe technologie en IT de toekomst sterk zouden gaan beïnvloeden. Dat bracht mijn ouwe kop aan het malen omdat ik het gevoel kreeg dat ik daar in vroeger jaren ook krachtig over had na lopen denken en mijn gedachten zelfs in een bloggie had neergelegd. Overigens wel grappig dat mijn gedachtenloop zowel helemaal naar het begin van het leven is gegaan als naar de tijd over onze horizon. Ik had mij voorgenomen om mijn ouwe bloggies eens lekker door te gaan nemen, van achter beginnen, de eerste van 2005 en later toen ik vrijwel dagelijks een stukje schreef. En ja hoor, al vrij snel kwam ik de blog tegen over hoe ik destijds dacht dat onze technologie de mensheid wel eens zou kunnen brengen naar "wijde verten". 
Ik stuurde Robert een mail hieromtrent: 
Hi Robert, Ik zit wat in m'n oude bloggies te rommelen en vind daarbij de blog van lang geleden waarin ik de ontwikkeling van supra-intelligent leven beschrijf toen er nog geen sprake was van AI overigens. Lees maar eens waar ik in m'n 50er jaren over nadacht. 
Hij antwoordde: net je blog gelezen! Wat mooi dat je hier zo lang geleden al over geschreven hebt.

Door deze exercitie ben ik al die ouwe bloggies aan het lezen en kom dan echt verrassingen tegen die ik dan soms doorstuur als "link".


 

Geen opmerkingen: