04 augustus 2023

Slager Kastelein in Diepenheim

 Ongeveer 15 jaar geleden kwam ik voor het eerst bij slager Kastelein in het kader van een onderzoek dat ik deed vanuit mijn bestuurslidmaatschap binnen de organisatie Slowfood NL. Bij die gelegenheid werd ik heel plezierig ontvangen en direct ingewijd in het vak van zelfslachtende slagers, het uitbenen van een koe die daar klaar lag, net als eerder bij slager Lammertinck in Enter. Later heb ik de winkel nog eens bezocht met Roos samen en hebben we Naegelholt en bloedworst ingeslagen. Nu Roos hier in Wijhe is neergestreken ligt een wandeling naar Diepenheim wat meer voor de hand en zo heb ik vandaag de wandelschoenen maar weer eens aangetrokken en naar de wereldplaats Goor getreind en naar Diepenheim gewandeld op geleide van Truus, mijn elektronische wandelgids van Komoot. Deze weergaloos handige wandel-app leidde mij de 5 kilometer naar Diepenheim door een fraai bosrijk landschap met volop paardenbloemen waarvan ik af en toe een blaadje verorberde voor de elementaire doorstroming van het ingewand. Het was behoorlijk druk bij de slagerij die ik direct vond, gelegen op de track. Maar ik was snel aan de beurt en bestelde bloedworst, waarvan ik hoorde dat ze die slechts 's-winters hadden. Maar daar om niet getreurd, naegelholt en smeerworst en niet te vergeten een mooie droge worst ging gezellig mee naar Wijhe waar ik na 5 kilometer terugweg en de treinrit weer terug kwam. Onderweg was ik vast begonnen aan de droge worst maar realiseerde me al snel dat ik die verder voor Hugo moest bewaren, hij komt zondag de keukenvloer verder afmaken en dan is een worstje bij een biertje toch wel het minimum wat ik hem moet aanbieden voor de klus en de opoffering van zijn vrije zondag. 

Geen opmerkingen: