31 augustus 2023

Het nieuwe seizoen

Foto van de Indonesië manifestatie


Vandaag de aftrap van het nieuwe seizoen voor de vrijwilligers van de werkgroep Eilandspolder, dus weer vroeg op weg naar Edam, waar Ab mij altijd trouwe staat op te wachten om met de auto naar Grootschermer te rijden voor de koffie om 8.30 uur met de hele groep. Vandaag was de groep weer vrijwel compleet, met 15 man zaten we aan de koffie met de door Kees ingekochte taart, een gewoonte die onze sponsor Corinne jaren geleden bij ons heeft doen inslijten en die sinds haar verscheiden wordt gefinancierd vanuit onze vrijwilligersbijdragen van SBB. Goed geregeld, want het is altijd weer reuze gezellig wanneer we zo geanimeerd in ons "clubhuis" beginnen. 
Het viel me overigens niet mee om vanmorgen zo vroeg in de ochtend te vertrekken. De wekker ging, de tas was al ingepakt en na een boterham en twee koppen thee ging ik de deur uit. Het leek droog maar dat bleek van korte duur want na een minuut of vijf moest ik toch echt de hoes om de rugzak draperen en mijn telefoon veilig opbergen. Het zou overigens allemaal erg meevallen vandaag. Alles liep als een zonnetje en ik was keurig op tijd in Edam op de bushalte. Even naar de pisbak. In de auto zat ook "Paul", een bekende van de werkgroep Kwadijkse Vlot die zich ook onledig houdt met natuurbeheer, zowel op stukken veenmos-rietland als op Texel met onderhoud aan het insectenreservaat in "de Zandkuil" op Texel. In die werkgroep ben ik lang geleden begonnen met dit vrijwilligerswerk, ik denk wel een kleine 15 jaar geleden.
Gezellig om de hele club weer bij elkaar te zien, Cheiron had zijn zoon meegenomen, Corné, bijna 13 jaar en ijverig meewerkend in de groep. Afgelopen week had hij al samen met zijn vader en Ab in de polder gewerkt. En toen met de boot de polder in, het is echt het gebied waar mijn vader zo gek op was zo in het lage land van Noord Holland, prachtig met die sloten, dat riet, vogels, koeien. Ik geniet er iedere keer weer van. Ik vroeg mij af of dit ook niet iets voor broer Jan zou zijn. Ab kwam desgevraagd met het idee om het verslag van onze bijeenkomst zoals hij dat iedere keer weer maakt naar broer Jan door te sturen.
Het was weer fijn om aan de gang te gaan, maar het viel niet mee, het was lastig, nat riet, veel akker winde oftewel pispotjes en brandnetels, kortom weerbarstig, maar we waren met 15 man, het was een groot stuk maar dat zou wel het merendeel van onze werkdag betekenen. Inderdaad, toen het klaar was gingen we naar het tweede stuk, en dat was snel gebeurd. Ik kon met Wim meerijden naar station Zaandam waar de OV-engel voor een directe aansluiting met de Intercity naar Utrecht zorgde. Mijn fietsje stond nog trouw te wachten en ik was snel weer thuis. En daar kwam een gezellig eppie van Roos, dat ze met Marieke een fijne dag had gehad in den Haag op een Indonesische manifestatie met van alles waaronder lekker eten. Ze stuurde wat foto's en kwam met de trein naar de flat. Dus onverwacht nog een gezellige avond op de koop toe. 

Geen opmerkingen: