26 augustus 2023

Brams' verjaardag

 

Tussen 3 kleinzonen, v.l.n.r.
Joris, Marijn, opa Eef, Bram

Door de geboorte van de kleine Mees was de verjaardag van Bram lichtelijk ondergesneeuwd, maar daar kwam vandaag verandering in en zo werd het een combinatie van verjaardag en kennismaking met Mees, inmiddels "al" twee weken oud. In de loop van de middag kwamen we aan in een licht regenachtig Gouda. Het was niet zo druk deze keer, we werden ontvangen door Pieter en de kinderen; Ronja kwam bij de deur al aanzetten met een stukje taart. Joke zag er uitstekend uit en liep kwiek rond. In de kamer zag ik Ko en Lien met de kleine Mees op schoot. Maar die plukte ik al snel bij haar vandaan, ik wilde mijn nieuwste kleinkind graag ontmoeten, heerlijk om met hem te haffelen. Hij begon al snel te draaien en een beetje te piepen: "mamma komt eraan hoor", fluisterde ik hem in, hij had duidelijk behoefte aan de moederborst. En ja hoor, daar kwam Joke al aangesneld en verdween met de boreling naar boven. Helaas geen foto van opa met nieuwste kleinzoon.
Voor Bram had ik een hele worst van slager Kastelein meegenomen als verjaarsgeschenk, stelde hij op prijs maar deelde hem direct met de andere liefhebbers. Roos zat met Bram en Ronja over het kinderboek dat ze de vorige keer ook had meegenomen, een boek over fysiologie. Vanuit mijn oorhoeken hoorde ik over bloedvaten en klepjes en ik kon het dan ook niet laten om dat aan de hand van mijn oudemannenhanden te tonen hoe bloed in de aderen slechts één kant op kan stromen door de klepwerking. Ze waren echt geïnteresseerd, net als hun moeder "vroegig".
We hadden zo'n fijne middag gehad dat we helemaal opgetogen terug naar de flat gingen, het was zo ontzettend geanimeerd en gezellig geweest. 

1 opmerking:

Roos zei

Ben wel benieuwd wat Joke van mijn snijbiet vond. Di is namelijk aan de bittere kant.