02 augustus 2023

Soppen door de regen

 

Hij waarschuwde nog voor de regen


Vandaag hebben we de stoute schoenen aangetrokken en zijn alsnog op weg naar Drenthe gegaan om over het Hijkerveld te wandelen. Met de trein van 9 uur en de bus vanuit Beilen naar Hooghalen wandelden we naar en door het Hijkerveld. Onderweg een imposante stier die ons een fijne wandeling toewenste, maar hij dacht vast al dat het een natte boel zou worden, hij kende het weer van deze buurt. Ik geloof dat we inderdaad nauwelijks een kilometer droog hebben gelopen of daar begon het te regenen en ook te waaien. Verder vonden we het Hijkerveld best mooi maar uiteindelijk waren we toch niet zodanig onder de indruk dat we hier ooit weer naar terug zullen komen voor een wandeling. Vergeleken met de wandeling van vorige week, de andere richting op vanuit Hooghalen richting Grolloo veel mooier, dus die zullen we nog wel eens herhalen, maar Hijkerveld hooguit een keer om nogmaals met Dick vD naar adders te gaan kijken.
Aan het eind van de wandeling wachtte ons een leuke verrassing.We liepen door de hoofdstraat van Hoofhalen en jawel, daar was een uitspanning annex bakker en daar heb ik een saucijzenbroodje gegeten, zo lekker als ik nog nooit gehad heef! Opgewarmd en toch knapperig en heerlijk aangemaakt gehakt erin, genietuh. Met de bus en de trein waren we weer snel thuis in Wijhe. Bevalt me eigenlijk prima bij mijn Roosje.
PS Op het station Beilen hadden we een korte ontmoeting, waarop Roos mij nog attent maakte:
Vergeet niet te vermelden dat we op het station een lief meisje van 17 tegenkwamen. Zij wilde juf worden via de PABO. Lezen vond ze heel belangrijk. Ik heb haar toen aangeraden om biografieën te gaan lezen, om te beginnen "De Uitvinder van de Natuur" van Andrea Wulf. Dat heeft ze direct in haar mobieltje genoteerd. Wie weet wat dat advies met haar zal doen!

1 opmerking:

Roos zei

Vergeet niet te vermelden dat we op het station een lief meisje van 17 tegenkwamen. Zij wilde juf worden via de PABO. Lezen vond ze heel belangrijk. Ik heb haar toen aangeraden om biografieèn te gaan lezen, om te beginnen De Uitvinder van de Natuur van Andrea Wulf. Dat heeft ze direct in haar mobieltje genoteerd. Wie weet wat dat advies met haar zal doen!