27 augustus 2023

Gezellig bezoek

 Vanmiddag was ik op bezoek bij de voormalige onderburen; had ik vorige week een ontzettend lief briefje ontvangen van Ronika, daar heb ik direct een afspraak gemaakt om bij hen langs te komen. Ronika had bij het vorige bezoek gevraagd of ik haar NLse opa zou willen zijn en daar was ik met genoegen op ingegaan; ook zij noemt mij "opa Eef". Voordat ik van huis vertrok had ik zorgvuldig in m'n rariteiten kabinet gekeken voor een geschenkje voor Ronika en daarbij viel mijn oog op een klein vaasje, elegant, helemaal passend bij haar en toen ik het haar overhandigde viel het ook in de smaak. Vader Ayoub plukte een bloemetje voor in het vaasje.
We praatten wat, Shiwa had een heerlijk vruchtentaart gebakken voor bij de thee. Ach, wat een warm bad was het weer, ik voel me wel gezegend met al die jonge mensen om me heen.
Ook de kleine Sophie waas uiteindelijk uitgeslapen, met haar aandachtige oogjes speelde ze het verlegen meisje met haar anderhalf jaar. Bij het weggaan kreeg ik wel een high five van haar, koddig zo'n klein kind met dat moderne gebaar!
Was een heerlijke middag geweest waarvan ik helaas geen foto heb.

Geen opmerkingen: