08 augustus 2023

Opa's huisje

 

Opa's huisje

Vandaag met Roos een fraaie wandeling gemaakt van Vorden naar Almen, deels door landgoederen en deels langs de Berkel, een verrassend fraai traject. We waren best nog vroeg ondanks dat we in Zutphen eerst nog een huis hebben bezichtigd, maar zo rond half elf waren we in Vorden en snel op weg. Als gezegd verrassend mooie landgoederen waarvan eentje zelfs zeer verrassend was en zeker het weerkeren waard, de naam is mij ontschoten, maar ik heb de track. Een leuk optrekje, een ornament voor de tuin zo te zien had de naam "Opa's huisje", daar moest ik een foto van nemen voor deze blog. De route kwam bij de Berkel waar we het oeverpad moesten nemen. Het waaide stevig en we hadden de wind pal tegen, maar dat was geen enkel probleem. We hadden ingestoken op een bepaald tijdstip voor de bus en rond 13.00 uur hadden we die bus ook. Dus vlot weer in Deventer waar ik besloot om de trein naar den Haag te nemen en bij Arja langs te gaan met een kadootje voor Evi waarvan Arja had gezegd dat ze dat schitterend zou vinden.
Morris geconcentreerd bezig


Ik belde even om te vragen of er iemand thuis was en dat was het geval, alleen Evi en Sjoerd zouden wat later terug zijn van een bezoek aan een museum met hun andere opa. Eigenlijk best vlot was ik in den Haag en bij Arja. Gijs bedankte mij dat hij geld voor een nieuwe fiets van me had gekregen, hij was gewoon hartverwarmend zo blij was hij ermee, nou ja, vooruit, ik word daar stil van. En natuurlijk moest ik zijn kamer zien met een geëvolueerd Lego waar ik geen drol meer van begreep, het leek wel een computerspel met allemaal poppetjes en lichtjes die bij aanraking piepten en brandden. Lieve deugd wat is dat "anders" geworden. Een groot beeldscherm met computer op zijn buro waarop hij mij ook iets voortoverde dat mij ontging. Is kennelijk des opa's lot. Ik herinner mij nog een gebeurtenis dat mijn vader een spel uitgelegd kreeg door mijn zoon Peter, nou daar kon ik geen touw aan vastknopen dus ik vermoed dat ook mijn vader daar weinig van heeft opgepikt, maar voor een kleinkind betekent het vast veel die volle aandacht van een grootouder.
Even later kwamen Sjoerd en Evi thuis met de ouders van schoonzoon Walter, de andere opa en oma zal ik maar zeggen. Ik gaf Evi het meegenomen kadootje, dat overigens niet de minste aandacht kreeg, Youtube met muziek trok haar meer. Sjoerd liet mij ook zijn kamer zien en al zijn spullen, leuk hoor, en ik begreep zelfs waar het allemaal voor was. Uiteindelijk heb ik met de twee kleintjes, Morris en Sam gespeeld en heb ik van Arja een pizza gekregen om de maag te vullen. Lichtelijk uitgevloerd was ik 's-avonds weer op de flat.

Geen opmerkingen: